ΆνδραςΓυναίκα

7 όρια που πρέπει να κρατάτε πάντα σε μια σχέση, ακόμα κι αν είστε πολύ ερωτευμένοι.

Ενώ η αγάπη συχνά δεν γνωρίζει όρια, είναι ζωτικής σημασίας να θέσουμε και να διατηρήσουμε ορισμένα όρια για να διασφαλίσουμε τον αμοιβαίο σεβασμό, την ατομική αυτονομία και την συναισθηματική ευεξία.

Η Isabella Chase, ειδικός στις σχέσεις μας καλεί σε μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τη διατήρηση υγιών ορίων στις σχέσεις, ακόμη και μέσα σε συνθήκες βαθιάς αγάπης και ουσιαστικής σύνδεσης.

Υπάρχουν 7 όρια ζωτικής σημασίας που πρέπει να παραμένουν σταθερά, λειτουργώντας ως πυλώνες για να στηρίξουμε και να διατηρήσουμε τα θεμέλια κάθε σχέσης.

7 όρια που πρέπει να κρατάτε πάντα σε μια σχέση, ακόμα κι αν είστε βαθιά ερωτευμένοι.
  • Σεβασμός στον προσωπικό χώρο
  • Διατήρηση της προσωπικότητάς σας
  • Η οικονομική ανεξαρτησία είναι το «κλειδί»
  • Η υγιής επικοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας
  • Μην υποτιμάτε ποτέ τον αυτοσεβασμό
  • Αποδεχτείτε τις διαφορές
  • Προστατεύστε τις φιλίες σας
Σεβασμός στον προσωπικό χώρο.

«Θυμάστε εκείνη την περίοδο που περνούσατε κάθε λεπτό με τον νέο σας σύντροφο; Εγώ σίγουρα τη θυμάμαι. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να τον χορτάσω. Αλλά καθώς περνούσε ο χρόνος, συνειδητοποίησα τη σημασία του προσωπικού χώρου», εξομολογείται η Isabella Chase.

Το να έχετε τον δικό σας χώρο δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάτε τον σύντροφό σας. Σημαίνει ότι σέβεστε ο ένας την ατομικότητα του άλλου. Και οι δύο χρειάζεστε χρόνο για να ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντά σας, να συναντήσετε φίλους ή απλά να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

«Μόλις το κατάλαβα αυτό, η σχέση μου έγινε πολύ πιο ουσιαστική. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη δική σας», εξηγεί η ειδικός.

Διατηρώντας την προσωπικότητά σας στη σχέση.

Έχετε νιώσει ποτέ ότι χάνετε τον εαυτό σας μέσα σε μια σχέση; Ότι αρχίζετε να διαμορφώνετε τον εαυτό σας σύμφωνα με τον κόσμο του συντρόφου σας, ξεχνώντας ποιος είστε πραγματικά;

Δεν είστε μόνοι. Είναι συνηθισμένο να παραμελούμε τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες μέσα σε μια σχέση. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσετε την ταυτότητά σας, ακόμα και όταν είστε σε σχέση.

Οι απόψεις σας, τα ενδιαφέροντά σας και τα όνειρά σας είναι εξίσου σημαντικά με αυτά του συντρόφου σας. «Η ημέρα που αποφάσισα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου ήταν σημείο καμπής για μένα και έκανε τη σχέση μου πιο δυνατή και ισορροπημένη. Μην αφήσετε την αγάπη να σας κάνει να ξεχάσετε ποιος είστε πραγματικά», λέει η Isabella Chase.

Η οικονομική ανεξαρτησία είναι το «κλειδί».

Ακόμη και αν εσείς και ο σύντροφός σας αποφασίσετε να μοιράζεστε τα έξοδα, η διατήρηση της οικονομικής ανεξαρτησίας είναι ζωτικής σημασίας. Δεν έχει να κάνει μόνο με το να έχετε τα δικά σας χρήματα, αλλά και με το να αισθάνεστε ασφαλείς και ικανοί.

Ξέρατε ότι μια μελέτη έδειξε ότι οι οικονομικές διαφωνίες αποτελούν τον πιο ισχυρό παράγοντα πρόβλεψης διαζυγίου; Είναι σημαντικό να έχετε ειλικρινείς συζητήσεις για τα οικονομικά ζητήματα χωρίς να αισθάνεστε απειλή ή έλεγχο.

Όταν πρόκειται για τα οικονομικά σε μια σχέση, όλα περιστρέφονται γύρω από τον αμοιβαίο σεβασμό και την κατανόηση.

Η υγιής επικοινωνία είναι πρωταρχικής σημασίας.

Στις σχέσεις, συχνά θεωρούμε ότι ο σύντροφός μας γνωρίζει πώς νιώθουμε. Αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Είμαστε άνθρωποι και δεν μπορούμε να διαβάσουμε τις σκέψεις των άλλων.

«Θυμάμαι μια φορά που μια απλή παρεξήγηση μετατράπηκε σε μεγάλο καβγά, επειδή δεν επικοινωνήσαμε σωστά τα συναισθήματά μας», αναφέρει η Isabella Chase.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, τους φόβους σας και τις προσδοκίες σας. Δεν είναι μόνο θέμα ομιλίας, αλλά και ακρόασης και αμοιβαίας κατανόησης. Αυτός είναι το θεμέλιο μιας δυνατής σχέσης με αγάπη.

Μην υποτιμάτε ποτέ τον αυτοσεβασμό.

«Κάποτε βγήκα με κάποιον που με υποτιμούσε συνεχώς. Στην αρχή, το αγνοούσα, σκεπτόμενη ότι δεν είχε πρόθεση να με πληγώσει. Αλλά μια μέρα, συνειδητοποίησα ότι η αγάπη δεν πρέπει ποτέ να έρχεται σε βάρος του αυτοσεβασμού.

Όσο κι αν αγαπάτε κάποιον, μην τον αφήσετε να σας προσβάλει. Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Πίστεψέ με, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απολύτως απαραίτητο.

Μια σχέση πρέπει να σας κάνει να νιώθετε ότι σας εκτιμούν και σας αγαπούν, όχι μικρή και ασήμαντη. Αυτό ήταν ένα μάθημα που έμαθα με τον δύσκολο τρόπο, αλλά έκτοτε έχει διαμορφώσει τις σχέσεις μου προς το καλύτερο», λέει η Isabella Chase.

Αποδεχτείτε τις διαφορές στη σχέση σας

«Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας. Κάποτε πίστευα ότι ο σύντροφός μου και εγώ θα έπρεπε να συμφωνούμε σε όλα, αλλά με τον καιρό συνειδητοποίησα ότι οι διαφορές μας κάνουν τη σχέση μας πιο ενδιαφέρουσα και δυναμική», αναφέρει η ειδικός στις σχέσεις.

Είναι σημαντικό να σεβαστείτε αυτές τις διαφορές και να μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον σύντροφό σας για να ταιριάξει στην ιδανική για εσάς εικόνα. Αντίθετα, δείτε τις διαφορές αυτές ως μια ευκαιρία να μάθετε και να αναπτυχθείτε μαζί.

Διατηρήστε τις φιλίες σας ανέπαφες: Γιατί είναι σημαντικό και πώς να το πετύχετε.

Όταν ερωτευόμαστε, ο κόσμος μας συχνά περιστρέφεται γύρω από τον σύντροφό μας. Μπορεί να παραμελήσουμε τους φίλους μας επειδή είμαστε τόσο απορροφημένοι στη σχέση μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τη ζωτική σημασία που διαδραματίζουν οι φιλίες στη ζωή μας, ακόμη και μέσα σε μια ευτυχισμένη σχέση.

Οι φίλοι σας παρέχουν ένα σύστημα υποστήριξης και μια διαφορετική οπτική για τη ζωή που μπορεί να είναι αναζωογονητική. Έτσι, ακόμα και όταν είστε βαθιά ερωτευμένοι, μην εγκαταλείπετε τις στενές σας φιλίες. Προσθέτουν έναν μοναδικό πλούτο στη ζωή σας.

Τα όρια στις σχέσεις: Δημιουργώντας έναν ασφαλή χώρο.

Τα όρια δεν αφορούν το χτίσιμο τειχών, αλλά τη δημιουργία ενός ασφαλούς χώρου όπου μπορούν να ανθίσουν και οι δύο σύντροφοι.
Διατηρώντας αυτά τα επτά όρια, ακόμα και μέσα στον παροξυσμό του έρωτα, δεν προστατεύετε απλά τη σχέση σας, αλλά τιμάτε και τον εαυτό σας.

Επομένως, αγκαλιάστε αυτά τα όρια ως το μυστικό σας όπλο, καλλιεργώντας τον σεβασμό, την εμπιστοσύνη και τον ακλόνητο δεσμό της αγάπης. Ας προχωρήσουμε μπροστά με σαφήνεια, αυτοπεποίθηση και βαθιά κατανόηση του τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: toa-heftiba/unsplash

Σχετικές αναρτήσεις

Εννιά τρόποι να αποφορτιστείς όταν έχεις λίγο χρόνο

e-enimerosi

Γυναικοκτονίες. Μια πληγή που πονάει.

Δημήτρης Λίτσας

Ο μόνος που αμφισβήτησε τόσο έντονα τον Τζόρνταν.

e-enimerosi