Ιατρική Βιολογία

Τα βλαστοκύτταρα από το ένα μάτι υπόσχονται την επούλωση τραυμάτων στο άλλο.

Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα έρευνας σε πρώιμο στάδιο για μια διαδικασία που αναπτύχθηκε για τη θεραπεία της ανεπάρκειας των βλαστικών κυττάρων στα άκρα. Η ασθένεια είναι μια διαταραχή του κερατοειδούς που μπορεί να εμφανιστεί μετά από χημικά εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς στα μάτια.
Ο Phil Durst θυμάται ότι χρειάστηκε να ξύσει το πρόσωπό του αφού μια χημική ουσία από ένα πλυντήριο πιάτων του εμπορίου μπήκε στο μάτι του, προκαλώντας, όπως λέει, τον πιο απερίγραπτο πόνο που ένιωσε ποτέ.

Ο 51χρονος άνδρας από την πολιτεία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ πάσχει από ανεπάρκεια μεταιχμιακών βλαστοκυττάρων, μια διαταραχή του κερατοειδούς που μπορεί να συμβεί μετά από χημικά εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς στα μάτια

Στην περίπτωσή του, ήταν ένα εργατικό ατύχημα το 2017 που έκαψε το αριστερό του μάτι και αφαίρεσε την όρασή του, αφήνοντάς τον ανίκανο να ανεχθεί το φως και προκαλώντας τέσσερις έως πέντε πονοκεφάλους την ημέρα.
Ο Δρ Ula Jurkunas, αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Κερατοειδούς στο Mass Eye and Ear, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο όρασης και ακοής στον κόσμο – εξηγεί ότι τα αίτια της απώλειας των κυττάρων του στεφάνου μπορεί να ποικίλλουν.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή Αρχική εικόνα: AP

Σχετικές αναρτήσεις

”Θαύμα”(;) στην ιατρική – Εταιρεία ισχυρίζεται ότι βρήκε μέθοδο μεταμόσχευσης κεφαλιού

e-enimerosi

Άμεση και μόνιμη θεραπεία, σε εκατομμυρια πάσχοντες του συνδρόμου νευρινώματος Morton΄s του πέλματος!

e-enimerosi

Οριστική θεραπεία στη σπασμωδική δυσφωνία

e-enimerosi