Ιστορία Πολιτισμός

Η τεχνολογία αιχμής παρουσιάζει τη σοφία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.

Αρχαία ελληνική φιλοσοφία: Η τεχνολογία αιχμής χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει τη σοφία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σε διαδραστική ψηφιακή μορφή στο Lyceum Aylon εντός του Ωδείου Αθηνών.

Η αρχαία ελληνική φιλοσοφία με το Lyceum Aylon.

Αυτός ο καινοτόμος πολιτιστικός χώρος, που αναμένεται να εγκαινιαστεί επίσημα το φθινόπωρο, επισημάνθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Χρήστο Δήμα, κατά την πρόσφατη ξενάγησή του στο Σπίτι των Ελληνικών Ιδεών του Aylon Lyceum. Ο χώρος θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα έκθεσης και ανάδειξης των ελληνικών ιδεών, κορυφαίο επίτευγμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, με ποικίλα μέσα, όπως εκθέσεις, εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για σχολεία, διαλέξεις, εξειδικευμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις και πειραματικές καλλιτεχνικές εκθέσεις.

Το Lyceum Aylon, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, έχει ως στόχο να μεταφράσει αφηρημένες φιλοσοφικές έννοιες σε ψηφιακές συναντήσεις χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Ενισχύοντας μια τέτοια εμπλοκή, στοχεύει να εμπλουτίσει την αλληλεπίδραση των επισκεπτών με τη φιλοσοφία και να διεγείρει τον φιλοσοφικό στοχασμό στην καθημερινή τους ζωή. Η διαδικασία αυτή ωθεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν διαχρονικές αναζητήσεις που έχουν γοητεύσει την ανθρώπινη σκέψη ανά τους αιώνες. Ταυτόχρονα, το Λύκειο θα διευκολύνει το δημόσιο διάλογο, την ανταλλαγή γνώσεων και τις ευκαιρίες μάθησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Επικεφαλής της ξενάγησης ήταν ο Υφυπουργός Χρήστος Δήμας, συνοδευόμενος από αξιόλογες προσωπικότητες όπως ο Νίκος Τσούχλος, Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, και ο Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, μαζί με τους συνεργάτες τους.

Η ίδρυση του Lyceum Aylon στο Ωδείο Αθηνών προέκυψε από μια συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν η Διεύθυνση Νεοελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού (ΔΙΝΕΠΟΚ), η Εκτελεστική Δομή Πολιτισμού ΕΣΠΑ (ΕΔΕΠΟΛ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) “Δημόκριτος”. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε μέσω της υλοποίησης της Πράξης “Σχεδιασμός, Οργάνωση και Λειτουργία του Σπιτιού των Ελληνικών Ιδεών”, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Ε. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014 – 2020, με ημερομηνία ένταξης την 5η Σεπτεμβρίου 2019.

Η εναρκτήρια έκθεση, με τίτλο ” Δημοκρατία και Ευ Ζην”, έχει σχεδιαστεί ως μια συλλογική φιλοσοφική εμπειρία. Μέσα από την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα, τη λήψη ομαδικών αποφάσεων και τους διαλόγους, οι επισκέπτες εμβαθύνουν στην αλληλεπίδραση μεταξύ δημοκρατίας και ευημερίας. Τα εκθέματα αυτά, που ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες, επιτρέπουν την κατανόηση των αρχαίων ελληνικών εννοιών και της μυθολογίας. Η έκθεση περιλαμβάνει ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής, ενώ ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Στην εποχή του Μ. Αλεξάνδρου κόπηκαν περισσότερα χρυσά και αργυρά νομίσματα από ποτέ.

e-enimerosi

Παρθενώνας!!!

e-enimerosi

Αθήνα: Ποια είναι η Τρύπα της Μοίρας στην καρδιά της πρωτεύουσας.

e-enimerosi