Κύπρος

Το Ισραήλ ενέκρινε το τελικό σχέδιο για υποθαλάσσιο αγωγό.

Η εθνική επιτροπή σχεδιασμού δημοσίων έργων του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα το τελικό σχέδιο κατασκευής του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρισμού κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με σημερινή κυβερνητική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται σε σταθμούς ανανεώσιμων πηγών στης νότιες περιοχές της χώρας με προορισμό τα αστικά κέντρα του κεντρικού και βορείου Ισραήλ, ενώ παράλληλα, μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 150 χλμ. που θα τοποθετηθεί κατά μήκος των ισραηλινών ακτών στη Μεσόγειο με επίγειες διακλαδώσεις από την πόλη Άσκελον στον νότο μέχρι και την Χάιφα στον βορρά, θα συνδεθεί το εγχώριο δίκτυο με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης μέσω της διαδρομής Κύπρου-Ελλάδος.

Προβλέπεται επίσης η προοπτική διασύνδεσης του ισραηλινού εθνικού δικτύου με το δίκτυο παροχής ρεύματος των χωρών του Κόλπου μέσω Ιορδανίας.

Η μελέτη που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει ότι η εγκατάσταση του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος θα ταυτίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο με μελλοντικούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το φυσικό περιβάλλον, αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Ενέργειας.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές αναρτήσεις

Ντροπή, η Παλαιστίνη αποκάλεσε -όπως η Τουρκία- την Κυπριακή Δημοκρατία «Ελληνική Διοίκηση της Νότιας Κύπρου»

e-enimerosi

Μελέτη διαπιστώνει ότι οι παλαιολιθικοί άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο χιλιάδες χρόνια νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε

e-enimerosi

Κυπριακής ΑΟΖ: Συναινεί για πλωτή μονάδα παραγωγής (FPU) η Chevron.

e-enimerosi