Ειδήσεις και Νέα

Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: Το Ιράν επιχείρησε να καταλάβει ελληνόκτητο τάνκερ.

Πυρά δέχθηκε ελληνόκτητο τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Ομάν, με το πλήρωμα να είναι ασφαλές και να μην διατρέχει κίνδυνο.

Ένα σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στον Κόλπο του Ομάν, όταν πλοίο που ανήκει στο Ιράν επιχείρησε να καταλάβει δύο τάνκερ, εκ των οποίων το ένα ελληνόκτητο.

Σύμφωνα με το Reuters, πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Richmond Voyager, ένα μεγάλο τάνκερ που μεταφέρει αργό πετρέλαιο, το οποίο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και ανήκει στην αμερικανική Chevron, ενώ πλέει υπό σημαίας των νήσων Μπαχάμες.

Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρενέβη για να αποτρέψει το Ιράν από την κατάσχεση δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν την Τετάρτη, στο τελευταίο από μια σειρά κατασχέσεων ή επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή από το 2019.

Τι συνέβη

Συγκεκριμένα, ένα πλοίο του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού έριξε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της δεύτερης προσπάθειας κατάληψης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του 5ου στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, Τίμοθι Χόκινς.

Και τα δύο περιστατικά έγιναν στον Κόλπο, στα ύδατα μεταξύ Ιράν και Ομάν.

Οι επιβάτες και το φορτίο του Richmond Voyager δεν επηρεάστηκαν από το περιστατικό, με το τάνκερ να πλέει προς τον προορισμό του, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς τη Σαουδική Αραβία.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Γαλάζια Σημαία 2024: Δεύτερη η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία

e-enimerosi

Τέμπη: Επιστολή Καρυστιανού στον Κ. Μητσοτάκη – «Αν δεν μου απαντήσετε στα ερωτήματα, παραιτηθείτε»

e-enimerosi

Η περιπέτεια ενός μυκηναϊκού δαχτυλιδιού: Πως βρέθηκε στη Σουηδία.

e-enimerosi