Ειδήσεις και Νέα

Amazon πριν το τέλος: Ο ιδρυτής Τζεφ Μπέζος μιλάει για χρεοκοπία.

Οι πωλήσεις του διαδικτυακού καταστήματος της αυτοκρατορίας Amazon μειώνονται και το κόστος αυξάνεται. Τα απογοητευτικά τριμηνιαία στοιχεία βάζουν την εταιρεία υπό πίεση. Το αποτέλεσμα: Η Amazon αξίζει ξαφνικά πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο. Το τέλος είναι απλώς θέμα χρόνου;

Η Amazon έχει χτυπηθεί άσχημα. Η παγκόσμια εταιρεία ανακοίνωσε απώλεια περίπου 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Ένα χρόνο νωρίτερα, η εταιρεία ανέφερε κέρδη 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο. Η διάθεση του χρυσού φαίνεται να έχει εκλείψει. Ο CEO της Amazon Andy Jassy εξηγεί τα αδύναμα αποτελέσματα. «Η πανδημία και ο πόλεμος που ακολούθησε στην Ουκρανία έφεραν ασυνήθιστη ανάπτυξη και προκλήσεις.» Οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις και οι πιέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού ευθύνονται, είπε ο Τζάσι. Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είχε και έχει διαφορετική άποψη.

Ο Μπέζος ίδρυσε την Amazon στο γκαράζ του το 1994. Ήταν αυτός που μετέτρεψε ένα μικρό ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής για βιβλία σε μια παγκόσμια εταιρεία. Και η εταιρεία έκανε τον Μπέζο τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Αλλά ο Μπέζος αντιδρά πάντα με αυτο-στοχαστικό τρόπο όταν πρόκειται για την εταιρεία του. Και ξέρει επίσης: «Το Amazon δεν είναι πολύ μεγάλο για να αποτύχει.» Σύμφωνα με το CNBC, ο Μπέζος το είπε αυτό σε έναν υπάλληλο πριν από μερικά χρόνια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

«Στην πραγματικότητα, προβλέπω ότι η Amazon θα αποτύχει μια μέρα», έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο το αφεντικό του ομίλου. «Η Amazon θα χρεοκοπήσει.» Ο Μπέζος εξηγεί ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες συνήθως δεν ζουν μετά από 30 χρόνια. Υπάρχουν εξαιρέσεις και ο Μπέζος το ξέρει επίσης. «Οι περισσότερες εταιρείες που είναι αρκετών εκατοντάδων ετών είναι ζυθοποιίες», είπε κάποτε γελώντας.

Ο ΜΠΕΖΟΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ

Όταν ο Μπέζος έκανε αυτές τις δηλώσεις, ήταν εν μέσω της ανάπτυξης και της πρωτοφανούς επιτυχίας της Amazon. Και ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι επιχειρήσεις άνθισαν. Αλλά τώρα που οι μάσκες μπορούν να αφαιρεθούν σε πολλά μέρη, οι άνθρωποι λαχταρούν να βγουν ξανά έξω. Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν εάν θα ξοδέψουν λιγότερα διαδικτυακά και αν θα επιστρέψουν στο λιανικό εμπόριο.

Ωστόσο, τα τριμηνιαία στοιχεία που παρουσιάζονται τώρα μπορεί να υποδεικνύουν τι είχε ήδη προφητεύσει το αφεντικό της Amazon το 2018. Το τέλος της Amazon. Αλλά δεν είναι ακόμα τόσο μακριά. Διότι ακόμη κι αν ο όμιλος έκανε ζημιά σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων: Οι πωλήσεις ξεπέρασαν κατά πολύ τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη: η Amazon θα είναι ακριβώς 30 ετών το 2024. Αλλά ακόμα κι αν ο διαδικτυακός έμπορος εξαφανιζόταν, αυτό δεν θα ανησυχούσε τον Μπέζο, όπως είπε στην αμερικανική τηλεόραση πριν από μερικά χρόνια. «Επειδή ξέρω ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’ αυτό. Οι εταιρείες έρχονται και φεύγουν.» Και σύμφωνα με τον Μπέζο, αυτό ισχύει ακόμη και για τους πιο εκθαμβωτικούς και σημαντικούς της εποχής τους.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi