Ειδήσεις και Νέα

H Frontex διαθέτει 100 επιπλέον συνοριοφύλακες στα Ελληνικά

H Frontex διαθέτει 100 επιπλέον συνοριοφύλακες στα Ελληνικά χερσαία σύνορα, στο πλαίσιο των δράσεων ταχείας επέμβασης που ζήτησε η Ελλάδα.

Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex:

“Εμείς εδώ και λίγες εβδομάδες αφότου οι ελληνικές αρχές στράφηκαν στην Frontex για να προσφέρουν περισσότερα όργανα και εξοπλισμό για να βοηθήσουν στην προστασία των συνόρων τους, τα οποία είναι και τα κοινά μας εξωτερικά σύνορα της ΕΕ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μιλώντας στους αξιωματικούς που εκτελούν την υπηρεσία τους στα ελληνικά χερσαία σύνορα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex ρώτησε πώς νιώθουν. Χωρίς δισταγμό, είπαν: “Είμαστε έτοιμοι και περήφανοι που είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε στην προστασία των συνόρων της Ευρώπης”

22 κράτη μέλη παρέχουν τους συνοριοφύλακές τους για να υπηρετούν στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας. Τα κράτη μέλη θα παράσχουν επίσης τεχνικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των σκαφών, των αεροσκαφών θαλάσσιας επιτήρησης και των οχημάτων θερμικού σήματος, για την ναυτιλιακή επιχείρηση ταχείας επέμβασης.

Ο σύντομος χρόνος που μας χρειάστηκε για να οργανώσουμε τις άμεσες συνοριακές παρεμβάσεις της Frontex στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας τονίζουν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων της Ευρώπης.

 

Σχετικές αναρτήσεις

AstraZeneca: Προχωρά στην απόσυρση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi