Ειδήσεις και Νέα

HELLENiQ ENERGY: Στο 4ο τρίμηνο οι αποφάσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη.

Οι νέες σεισμικές έρευνες για τους υδρογονάνθρακες της Κρήτης από την κοινοπραξία ExxonMobil – HELLENiQ ENERGY έκλεψαν την παράσταση από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης του ελληνικού ενεργειακού ομίλου με τους αναλυτές.

Αν και η ενημέρωση από τον CEO κ. Ανδρέα Σιάμισιη και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης αφορούσε στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για την HELLENiQ ENERGY κατά το 2023, εντούτοις το ενδιαφέρον των αναλυτών επικεντρώθηκε στις νέες σεισμικές του ειδικού σκάφους RAMFORM HYPERION στα θαλάσσια μπλοκ «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Το roadmap

Τα στελέχη της HELLENiQ ENERGY εμφανίστηκαν συγκρατημένα ως προς το θέμα των ερευνών για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Όπως είπαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2024 η κοινοπραξία, και αφού ολοκληρώσει την επεξεργασία και ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για τη διενέργεια της πρώτης ερευνητικής γεώτρησης.

Συμπλήρωσαν δε, ότι ακόμα και στο ενδεχόμενο της λήψης μιας θετικής απόφασης για γεώτρηση θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για την προετοιμασία της γεώτρησης που θα διαρκέσει από 12 έως 18 μήνες.

Υδρογονάνθρακες

Η διοίκηση της HELLENiQ ENERGY και κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων σημείωσε επίσης για τον τομέα δραστηριότητας της στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων:  «Στον τομέα της Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, ολοκληρώθηκε η απόκτηση τρισδιάστατων γεωφυσικών καταγραφών σε 3 θαλάσσιες περιοχές («Ιόνιο», «Block 2», «Block 10»), καθώς και δισδιάστατων καταγραφών σε 2 θαλάσσιες περιοχές στην Κρήτη, με την επεξεργασία των δεδομένων να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη δε Κρήτη, τρισδιάστατες γεωφυσικές καταγραφές υλοποιούνται στην περιοχή και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω αξιολόγηση και τη λήψη τελικών αποφάσεων για τα επόμενα βήματα».

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Η περιπέτεια ενός μυκηναϊκού δαχτυλιδιού: Πως βρέθηκε στη Σουηδία.

e-enimerosi

Σχολεία Μόναχο: Εξελίξεις διαπραγματεύσεων για το κτιριακό στο Μόναχο, 6 μήνες μετά

e-enimerosi

Δημογραφικό: Οι τρίτεκνοι γίνονται πολύτεκνοι

e-enimerosi