Ειδήσεις και Νέα

Η Ελλάδα αγοράζει 7 νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair.

Την ενίσχυση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολεμικής Αεροπορίας για την αεροπυρόσβεση με επτά νέα αεροσκάφη Canadair ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε με τον Καναδά και την ελληνική κυβέρνηση συμφωνία – πλαίσιο, επί της βάσης της οποίας το Πυροσβεστικό Σώμα θα προμηθευτεί επτά νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair. Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, το πρώτο από τα επτά νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair θα παραδοθεί στην Ελλάδα το 2027 και τα τελευταία τρία (από την παρτίδα των επτά νέων αεροσκαφών) θα παραληφθούν από την Πολεμική Αεροπορία και το Πυροσβεστικό Σώμα το 2030.

Με αυτήν την συμφωνία αγοράζονται επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair τύπου DHC 515, πέντε εκ των οποίων θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και τα υπόλοιπα δύο μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU.

Τα Canadair CL-215 και CL-415 του στόλου αεροπυρόσβεσης.

Σήμερα, η 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και η 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης είναι εφοδιασμένες με πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-215 και CL-415.

Τα πέντε πρώτα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 παρελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 1975, συμπληρώνοντας σχεδόν 50 χρόνια υπηρεσίας.

Το πρώτο από τα συνολικά 10 νεότερης τεχνολογίας Canadair CL-415 παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία στις 30 Ιανουαρίου του 1999.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi