Ειδήσεις και Νέα

Κορωνοϊός: ”Ο ιός διέρρευσε κατά λάθος από εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας”

Μια υποεπιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ, που εξετάζει την προέλευση της πανδημίας COVID-19 εξέτασε απόρρητα έγγραφα που, σύμφωνα με αυτές, υποδηλώνουν ότι ο ιός διέρρευσε κατά λάθος από ένα εργαστήριο στο Wuhan της Κίνας. Η Επίλεκτη Υποεπιτροπή για την Πανδημία του Κορωνοϊού ισχυρίζεται ότι αυτά τα έγγραφα υποδεικνύουν επίσης μια προσπάθεια από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) να αποκρύψει τις λεπτομέρειες του περιστατικού.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Brad Wenstrup υπέβαλε επίσημο αίτημα στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ζητώντας τον αποχαρακτηρισμό αυτών των αρχείων. Το αίτημα της Wenstrup στοχεύει να παρέχει διαφάνεια και να αποκαλύψει στο κοινό την πλήρη έκταση της γνώσης σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.

Τα εν λόγω έγγραφα, τα οποία είχαν προηγουμένως αποκαλυφθεί σε μια βαριά αναθεωρημένη μορφή βάσει αιτήματος του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας από τη μη κερδοσκοπική U.S. Right to Know, κοινοποιήθηκαν στην επιτροπή σε διαβαθμισμένη μορφή. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιέχουν στοιχεία που συνδέουν το αρχικό ξέσπασμα του COVID-19 με ένα εργαστηριακό ατύχημα και προτείνουν μια συνεργασία μεταξύ του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν και του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Ο Γουένστρουπ τόνισε την ανάγκη αποκάλυψης των ανακατασκευασμένων πληροφοριών για να διασφαλιστεί ότι το αμερικανικό κοινό έχει πρόσβαση σε αυτό που περιγράφει ως «πιο ολοκληρωμένη εικόνα» της προέλευσης της επιδημίας COVID-19. Ζήτησε επίσης ενημέρωση σε επίπεδο προσωπικού για τα αρχεία μέχρι τις 14 Μαΐου.

Η έρευνα για την προέλευση της πανδημίας ακολουθεί τη θέσπιση του νόμου προέλευσης COVID-19 του 2023, που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποχαρακτηρίσει τις πληροφορίες που σχετίζονται με ό,τι μπορεί να οδήγησε στην πανδημία.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

directus.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Στην φυλακή ο Τούρκος που συνελήφθη για τους εμπρησμούς στο Αιγάλεω

e-enimerosi

Δάκης.

e-enimerosi

Emailgate: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠ.ΕΣ και 40.000 στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου