Εθνικά Θέματα

Καταδικάστηκαν για κατασκοπεία ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο μάγειρας επιβατηγού πλοίου

Εφετείο στην Ελλάδα καταδίκασε εργαζόμενο σε τουρκικό προξενείο σε φυλάκιση πέντε ετών με την κατηγορία της κατασκοπείας, δήλωσαν νομικές πηγές την Παρασκευή, σε μια υπόθεση που προκάλεσε τεταμένες σχέσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ο άνδρας, Έλληνας υπήκοος, απασχολούμενος στο τουρκικό προξενείο στο νησί της Ρόδου, συνελήφθη το 2020. Είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε καταδικάσει τη σύλληψη, λέγοντας ότι παραβίαζε τα δικαιώματα του τότε προξενικού αξιωματούχου.

Σε τριετή φυλάκιση καταδικάστηκε και δεύτερος Έλληνας, ο οποίος εργαζόταν ως μάγειρας σε επιβατηγό πλοίο της γραμμής Ρόδος-Καστελόριζο και συνελήφθη την ίδια περίοδο. Είχε επίσης αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι οι δυο τους βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για μήνες πριν τη σύλληψή τους και κατηγορούνταν ότι φωτογράφιζαν τις κινήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

”Απασφάλισαν” οι Τούρκοι: Αν δεν συζητηθούν η διαμάχη κυριαρχίας στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα συνεχίσουν να κρέμονται από ένα νήμα!

Χρήστος Μουρτζούκος

Ταμέρ Τσιλιγκίρ: Αλλαγή της παθητικής στάσης της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

e-enimerosi

Στα σχολικά βιβλία το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

e-enimerosi