Ειδήσεις και Νέα

Με αυτοκίνητο προς Ελλάδα

Είναι πλέον σαφές ότι δεν θα υπάρξει κανονική ταξιδιωτική περίοδος αυτό το καλοκαίρι λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Μπορούν όμως να γίνουν ταξίδια με αυτοκίνητο από τη Γερμανία στην Ελλάδα; Εάν ναι, πότε και σε ποιες διαδρομές;
  • Η παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών λήγει στις 14 Ιουνίου

  • Ανακούφιση των συνόρων στη Σερβία

  • Δεν υπάρχουν ακόμη τουριστικά πλοία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας

Το αρχικό πλάνο για τις καλοκαιρινές διακοπές θα δοθεί στη Γερμανία στις 22 Ιουνίου . Σε κανονικά χρόνια, πολλοί λάτρεις του αυτοκινήτου οδηγούν το δικό τους αυτοκίνητο στην Ελλάδα και περνούν διάφορα σύνορα. Όμως, στην εποχή του κορωνοϊού, σχεδόν όλες οι διασταυρώσεις έκλεισαν και απαγορεύτηκαν τα τουριστικά ταξίδια .

Η οδήγηση προς την Ελλάδα δεν είναι ακόμη δυνατή

Μια παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών ισχύει έως τις 14 Ιουνίου. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα δεν είναι προς το παρόν εφικτό, επειδή δεν μπορούν να διασχίσουν όλες τις χώρες διέλευσης. Δεν υπάρχουν επίσης πλοία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας που ταξιδεύουν τουρίστες.

Τα γερμανικά σύνορα ανοίγουν σταδιακά ξανά

Οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα χαλαρώνονται σταδιακά από τα μέσα Μαΐου. Σε ορισμένα σύνορα υπάρχουν μόνο τυχαίοι έλεγχοι .

Άνοιγμα συνόρων στην Ανατολική Ευρώπη

Κατ ‘αρχήν, οι χώρες διέλευσης θέλουν επίσης να ανοίξουν ξανά. Στη Σερβία , η είσοδος και η διέλευση ήταν και πάλι δυνατές χωρίς περιορισμούς από τις 22 Μαΐου. Στα σύνορα, οι ταξιδιώτες λαμβάνουν ένα δίγλωσσο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τα μέτρα Covid 19 που πρέπει να τηρηθούν.

Η Βουλγαρία και η Ελλάδα θέλουν να ανοίξουν τα κοινά σύνορα για την οδική κυκλοφορία υπό όρους από την 1η Ιουνίου (υποχρεωτική δήλωση υγείας). Δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχει υποχρέωση καραντίνας. Εάν και όταν εξεταστεί αυτό το άνοιγμα των συνόρων και για τους τουρίστες που διέρχονται, δεν είναι ακόμη προς το παρόν προβλεπόμενο.

Επί του παρόντος δεν είναι γνωστά συγκεκριμένα σχέδια για την επιλογή διέλευσης μέσω της Βόρειας Μακεδονίας ή για το άνοιγμα των συνόρων Ελλάδας/Τουρκίας .

Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι υπομονετικοί και να περιμένουν περαιτέρω ανάπτυξη. Η ADAC έχει συγκεντρώσει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις απαγορεύσεις εισόδου των σημαντικότερων χωρών για τα μέλη της.

Τα πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά δρομολόγια προς Ελλάδα

Ποιες διαδρομές είναι οι καλύτερες;

Για να φτάσετε στην Ελλάδα με αυτοκίνητο, είναι χρήσιμες τρείς διαφορετικές διαδρομές ανάλογα με το σημείο εκκίνησης και τερματισμού :

Α: Βόρεια διαδρομή μέσω Βουδαπέστης και Βελιγραδίου

Προερχόμενη από τη βόρεια και ανατολική Γερμανία, συνιστάται να οδηγήσετε μέσω της Τσεχίας και της Σλοβακίας στη Βουδαπέστη. Το πρώτο στάδιο ξεκινά από τη δυτική ή νότια Γερμανία μέσω του Πάσσαου ή του Σάλτσμπουργκ και της Βιέννης προς την ουγγρική πρωτεύουσα. 

Β: Νότια διαδρομή μέσω Ζάγκρεμπ και Βελιγραδίου

Σε αυτήν την παραλλαγή οδηγείτε πρώτα μέσω της αυστριακής Tauern Autobahn και της Λιουμπλιάνα ή εναλλακτικά μέσω του Pyhrn Autobahn και του Μάριμπορ στο Ζάγκρεμπ και από εκεί προς το Βελιγράδι. Στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το μονοπάτι ενώνει τότε τη Διαδρομή Α.

Γ: Με ξηρά ή με πλοίο προς την Ελλάδα.

Η χερσαία διαδρομή διαχωρίζεται από τις διαδρομές Α και Β στη σερβική πόλη Νις ή Σόφια και οδηγεί μέσω βόρειας Μακεδονίας ή νοτιοδυτικής Βουλγαρίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η εναλλακτική λύση: Με πλοίο Αδριατικής προς Ηγουμενίτσα και από εκεί στην Εγνατία Οδό (Α2) προς Θεσσαλονίκη ή Κωνσταντινούπολη.

Αποφύγετε καλύτερα άλλες διαδρομές!

Η ADAC συμβουλεύει γενικά για άλλες διαδρομές μέσω Κροατίας, Μαυροβουνίου και Αλβανίας . Οι λόγοι περιλαμβάνουν τις μεγάλες αποστάσεις και τις μερικές φορές κακές υποδομές.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi