Ειδήσεις και Νέα

Ο τρομοκρατικές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστών στη Γαλλία. Το ιστορικό αυτών. Τρεις σήμερα σε Νίκαια, Αβινιόν και στο Γαλλικό προξενείο Σ. Αραβία.

Εδώ είναι μερικές από τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Γαλλία:

– 16 Οκτωβρίου Ο δάσκαλος του σχολείου Samuel Paty αποκεφαλίστηκε στον δρόμο ενός προαστίου του Παρισιού. Ο Paty είχε δείξει στους μαθητές του κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ σε μια τάξη για την ελευθερία της έκφρασης, εξοργίζοντας μερικούς μουσουλμάνους γονείς. Οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι οποιαδήποτε απεικόνιση του Προφήτη είναι βλασφημία. Η αστυνομία σκότωσε τον 18χρονο ακραίο ισλαμιστή, καταγωγής Τσετσενίας.

– 25 Σεπτεμβρίου Δύο άνθρωποι μαχαιρώθηκαν και τραυματίστηκαν στο Παρίσι κοντά στα πρώην γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, όπου οι ισλαμιστές μαχητές πραγματοποίησαν μια επίθεση το 2015. Ένας άνδρας που από το Πακιστάν συνελήφθη για την επίθεση.

– 3 Οκτωβρίου 2019 Ο Mickael Harpon, 45 ετών, ειδικός πληροφορικής με άδεια ασφαλείας για να εργαστεί στην έδρα της αστυνομίας του Παρισιού, σκότωσε τρεις αστυνομικούς και έναν πολιτικό υπάλληλο πριν πυροβοληθεί από την αστυνομία. Είχε ασπαστεί στο Ισλάμ 10 χρόνια νωρίτερα.

– 23 Μαρτίου 2018 Ένας ένοπλος σκότωσε τρία άτομα στη νοτιοδυτική Γαλλία αφού έκλεψε ένα αυτοκίνητο, πυροβόλησε την αστυνομία και ομήρους σε ένα σούπερ μάρκετ. Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο κτίριο και τον σκότωσαν.

– 26 Ιουλίου 2016 Δύο επιτιθέμενοι σκότωσαν έναν ιερέα και τραυμάτισαν σοβαρά έναν άλλον όμηρο σε μια εκκλησία στη βόρεια Γαλλία, προτού πυροβολήθηκαν από την αστυνομία. Ο Francois Hollande, πρόεδρος της Γαλλίας εκείνη την εποχή, δήλωσε ότι οι όμηροι είχαν δεσμευτεί να ασπαστούν στο Ισλαμικό Κράτος.

– 14 Ιουλίου 2016  Ένας ένοπλος οδήγησε ένα βαρύ φορτηγό σε ένα πλήθος που γιόρταζε την Ημέρα της Βαστίλης στη γαλλική πόλη της Νίκαιας, σκοτώνοντας 86 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερα από μια επίθεση που ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο εισβολέας αναγνωρίστηκε ως Γάλλος γεννημένος στην Τυνησία.

– 14 Ιουνίου 2016 Ένας Γάλλος μαροκινής καταγωγής μαχαίρωσε έναν αστυνομικό διοικητή μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι του σε ένα προάστιο του Παρισιού και σκότωσε την σύντροφό του, η οποία επίσης εργάζονταν για την αστυνομία. Ο εισβολέας είπε στην αστυνομία ότι απαντά σε ένσταση του Ισλαμικού Κράτους

– 13 Νοεμβρίου 2015 Το Παρίσι συγκλονίστηκε από πολλές επιθέσεις όπλων και βομβών σε χώρους ψυχαγωγίας γύρω από την πόλη, στις οποίες 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 368 τραυματίστηκαν. Το Ισλαμικό Κράτος είπε ότι ήταν υπεύθυνο. Δύο από τους 10 γνωστούς δράστες ήταν Βέλγοι πολίτες και τρεις ήταν Γάλλοι.

– 7-9 Ιανουαρίου 2015  Δύο ισλαμιστές μαχητές ένοπλοι εισέβαλαν στα σατιρικά εβδομαδιαία γραφεία του Τσάρλι Χέμπντο στις 7 Ιανουαρίου και σκότωσαν 12 άτομα. Ένας άλλος μαχητής σκότωσε μια αστυνομικό την επόμενη μέρα και ομήρους σε ένα σούπερ μάρκετ στις 9 Ιανουαρίου, σκοτώνοντας τέσσερις προτού τον σκοτώσει η αστυνομία.

Σχετικές αναρτήσεις

Δίωξη για απιστία σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ

e-enimerosi

Σλοβακία: Τραυματισμένος μετά από πυροβολισμούς ο πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο

e-enimerosi

Ακριβό μου καύσιμο: Το νέο σύστημα τιμολόγησης εκπομπών βάζει «φωτιά» στην τιμή της βενζίνης

e-enimerosi