Ειδήσεις και Νέα

Ο υβριδικός πόλεμος συνεχίζεται αμείωτος, καραβάνια μεταναστών στην Κρήτη.

Οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στους Καλούς Λιμένες, νότια του νομού Ηρακλείου, επέβαιναν σε σκάφος, μήκους 12 μέτρων ενώ στην συνέχεια βγήκαν στη στεριά.
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, μεταφέρθηκαν στην αίθουσα λιμενεργατών Ηρακλείου οι 117 μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν στους Καλούς Λιμένες, νότια του Νομού Ηρακλείου.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε σκάφος, μήκους 12 μέτρων ενώ στην συνέχεια βγήκαν στη στεριά. Ακολούθησε έρευνα εντοπισμού των μεταναστών από τις λιμενικές Αρχές και στη συνέχεια επιχείρηση μεταφοράς τους στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες είναι από το Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αίγυπτο και από Συρία, ενώ ανάμεσα στους βρίσκονται δύο γυναίκες και 28 ανήλικοι.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Εθελοντές Σαμαρείτες τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ενώ τους προσφέρθηκαν νερό και φαγητό.

Στην αίθουσα λιμενεργατών η διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη όπως και η έρευνα για τον εντοπισμό των διακινητών.

Μετανάστες Καλοί Λιμένες

Τους τελευταίους μήνες, αρκετά πάντως είναι τα καραβάνια προσφύγων τα οποία ξεκινούν από το Τομπρούκ της Λιβυής με προορισμό την Ιταλία.

Στο προσκήνιο επανέρχεται το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών σε ανθρώπινες συνθήκες.  Τις επόμενες ημέρες, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου αναμένεται να αποστείλει επιστολή τόσο στην Περιφέρεια Κρήτης όσο και στον Δήμο προκειμένου να αναζητηθεί νέος χώρος για την φιλοξενία τους.

Μετανάστες Καλοί Λιμένες

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού συγχαίρει για την άριστη συνεργασία στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, τον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων, το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού και το ΤΑΕ Μεσαράς, καθώς και τα ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μεταναστών ενώ πολύ σημαντική κρίνεται η προσφορά των Εθελοντών Σαμαρειτών – παραρτήματος Μοιρών.

Δείτε το βίντεο:

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi