Ειδήσεις και Νέα

Οι πιπεριές της Φλώρινας είναι τρίτες καλύτερες στην Ευρώπη.

Η πιπεριά είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο, ποώδες και θαμνώδες φυτό του γένους Capsicum. Ανήκει στην τάξη Στρυχνώδη (Solanales) της οικογένειας Στρυχνοειδών (Solanaceae). Η πιπεριά υπάρχει σε 50 περίπου είδη ανά τον κόσμο, άλλοτε με γλυκούς και άλλοτε με καυτερούς καρπούς.

Το Taste Atlaς έκανε ένα «διαγωνισμό» για τις πιο γνωστές ευρωπαϊκές πιπεριές και η πιπεριά της Φλώρινας κατέλαβε την τρίτη θέση.

Πιπεριά Φλώρινας.

Η πιπεριές Φλώρινας είναι ελληνική πιπεριά που καλλιεργείται στη Δυτική Μακεδονία και στην περιοχή της Φλώρινας, εξ ου και η ονομασία. Οι πιπεριές έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα και έχουν σχήμα κέρατος αγελάδας. Η συγκομιδή διαρκεί έως και 18 εβδομάδες και ωριμάζουν μετά τα μέσα Αυγούστου.

Λέγεται ότι μια καλή πιπεριά Φλωρίνης πρέπει να είναι σφιχτή, πηχτή, με λαμπερό χρώμα και με γλυκιά γεύση. Αυτές οι ευέλικτες πιπεριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες, σάλτσες, πιάτα ζυμαρικών ή πιάτα με κρέας, αλλά συνήθως ψήνονται και γεμίζονται με συστατικά όπως φέτα, κρέας, ρύζι ή γαρίδες.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: Taste Atlas

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi