Ειδήσεις και Νέα

Ουκρανικός στρατός στη Μαριούπολη – “Σήμερα θα είναι πιθανώς η τελευταία μάχη”

Οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη «απωθήθηκαν» και «περικυκλώθηκαν» από τη Ρωσία. Ο ουκρανικός στρατός θα τους είχε ξεγράψει. Όλοι οι πεζοί είναι νεκροί. Τους πυροβολισμούς αναλαμβάνουν πυροβολικοί, οδηγοί, μάγειρες ακόμα και η ορχήστρα.

Οι τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις στη Μαριούπολη υποθέτουν ότι η πόλη-λιμάνι θα καταληφθεί από τους Ρώσους επιτιθέμενους τις επόμενες ώρες. «Σήμερα θα είναι πιθανώς η τελευταία μάχη καθώς τα πυρομαχικά εξαντλούνται», ανέφερε τη Δευτέρα στο Facebook η 36η Ναυτική Ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις, η ηγεσία του στρατού στο Κίεβο αναμένει επίσης μεγάλη επίθεση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας «πολύ σύντομα».

Οι Ουκρανοί στρατιώτες «απωθήθηκαν» και «περικυκλώθηκαν» από τον ρωσικό στρατό, ανέφερε η ταξιαρχία της Μαριούπολης. «Όλοι οι πεζοί έχουν σκοτωθεί και οι μάχες καταλαμβάνουν τώρα πυροβολικούς, αντιαεροπορικούς πυροβολητές, ασυρματιστές, οδηγούς και μάγειρες. Ακόμα και η ορχήστρα.» Οι μισοί από τους υπόλοιπους στρατιώτες τραυματίστηκαν.

«Κανείς δεν θέλει πια να επικοινωνήσει μαζί μας γιατί μας έχουν ξεγράψει», συνέχισαν οι στρατιώτες. Κατάκτηση θα σημαίνει «θάνατος για κάποιους από εμάς και φυλάκιση για τους υπόλοιπους».

Το στρατηγικά σημαντικό λιμάνι της Μαριούπολης βρίσκεται μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, και των φιλορωσικών αυτονομιστικών περιοχών στο Ντονμπάς. Πολιορκείται από τις πρώτες μέρες του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία και τώρα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό.

Εν τω μεταξύ, οι βομβαρδισμοί στο Ντόνετσκ και στη γειτονική περιοχή Λουχάνσκ συνεχίστηκαν. Τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν πολλές επιθέσεις, καταστρέφοντας ρωσικά άρματα μάχης, οχήματα και εξοπλισμό πυροβολικού στη διαδικασία, σύμφωνα με ενημέρωση πληροφοριών που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το πρωί. Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί από τα ρωσικά στρατεύματα στις δύο περιοχές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία συνεχίζει να βασίζεται σε μη κατευθυνόμενες βόμβες, ανέφερε το υπουργείο. Αυτό μειώνει την ικανότητα να στοχεύεις στόχους με ακρίβεια όταν επιτίθεται. Σε αντάλλαγμα, ο κίνδυνος απωλειών αμάχων αυξάνεται σημαντικά, ανέφερε.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

AstraZeneca: Προχωρά στην απόσυρση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi