Οικονομία

Toronto Economic Forum II: Με επίκεντρο τις ελληνο-καναδικές σχέσεις.

Με επίκεντρο τις ελληνο-καναδικές σχέσεις και παρουσία στελεχών των κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Καναδά θα διεξαχθεί στις 23 Οκτωβρίου το Toronto Economic Forum II.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Τορόντο θα φιλοξενήσει το εν λόγω Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς το Ελληνο-Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου.

Στόχος είναι η προώθηση νέων ευκαιριών για περαιτέρω οικονομική συνεργασία, η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών τόσο στον Καναδά όσο και στην Ελλάδα και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των επιχειρηματικών και πολιτικών ελίτ, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι τα ζητήματα της οικονομίας, της καινοτομίας και των Ελληνο-Καναδικών σχέσεων με φόντο το τοπίο των επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν ενδεχόμενες εμπορικές συνεργασίες και επενδυτικές ευκαιρίες και να συνδιαλλαγούν σε θέματα τεχνολογίας και δημόσιας ασφάλειας, ενέργειας και μεταλλευμάτων, αεροπλοΐας, εκπαίδευσης, τουρισμού, καθώς και στο θέμα της φιλανθρωπίας και της ελληνικής διασποράς.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα παρευρεθούν είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά Francois-Philippe Champagne, ο υπουργός Ορυχείων του Οντάριο George Pirie καθώς και η Karine Asselin, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο. Επίσης, η Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, ο Γιώργος Ιωαννίδης, ύπατος αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Καναδά, ο Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, πρόεδρος του Ελληνο-καναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Annie Koutrakis, κοινοβουλευτική Γραμματέας του υπουργού Τουρισμού και αρμοδίου για την Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά για τις Περιφέρειες του Κεμπέκ και η Effie J. Triantafilopoulos, αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Δημιουργίας θέσεων εργασίας & Εμπορίου του Καναδά.

Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η συμβολή των: Claudia Carydis, αντιπρόεδρος Δημοσίων Υποθέσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Kathrine Farris, CEO της Vital Energy Investments, Δημήτρης Δημητρίου, αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Μαρίνος Γιαννόπουλος, CEO της Enterprise Greece SA, Daniel Hengeveld, αντιπρόεδρος της Investment Attraction Toronto Global, Χάρης Λαμπρόπουλος, πρόεδρος της Hellenic Development Bank of Investments, Robert Peck, πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα (2011-2015), John Sotos, Co-President του Hellenic Initiative Canada, Paul Kidner, σύμβουλος του φιλανθρωπικού ιδρύματος TIMA και Μιχάλης Βλασταράκης, γενικός διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank ΑΕ.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Έλλειψη αυτοελέγχου σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων; ΜΕΡΟΣ 2ο / ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εβίτα Μανούδη

Έλλειψη αυτοελέγχου σε συγκεκριμένες κατηγορίες εξόδων; ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Εβίτα Μανούδη

Ψήφος εμπιστοσύνης από τη Moody’s στις ελληνικές τράπεζες

e-enimerosi