Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταργούνται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των αποδήμων. Ερχεται νόμος για την κατάργηση όλων των εμποδίων.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση ένας νόμος με ένα άρθρο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

«Θέλω να συγκρατήσω το ήπιο κλίμα της συζήτησης και εύχομαι αυτό να διατηρηθεί γιατί αυτό εκφράζει το μήνυμα της ενότητας και της υπευθυνότητας, που εξέπεμψαν οι πολίτες με τη ψήφο τους», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Έτσι ώστε όλοι οι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της πατρίδας από όπου και αν κατοικούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Νίκη Κεραμέως: Την ερχόμενη εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση ο νέος νόμος για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Λίγη ώρα μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θέτει την ερχόμενη εβδομάδα σε διαβούλευση τον νέο νόμο για την ψήφο των απόδημων.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θέτουμε σε δημόσια διαβούλευση νέο νόμο για να μπορούν όλοι οι απόδημοι Έλληνες πολίτες ΧΩΡΙΣ περιορισμούς να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου από όπου και αν βρίσκονται. Ιστορική η ευκαιρία και η ευθύνη όλων των Βουλευτών», έγραψε στο twitter η υπουργός Εσωτερικών.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube,tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗ

e-enimerosi

Μητσοτάκης από Φλώρινα για τα Σκόπια: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι να αλλάξουν στάση

Μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Να σεβαστούν την Συμφωνία των Πρεσπών

Χρήστος Μουρτζούκος