Πολιτική

Μιχάλης Ντίνος υποψήφιος Ευρωβουλευτής

Την Συνέντευξη του Μιχάλη Ντίνου επιμελήθηκε ο Γιώργος Τσουμάνης. Ο Μιχάλης Ντίνος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ.
1) Καλησπέρα κ. Ντίνο ποια η πολιτική και αυτοδιοικητική σας δράση μέχρι σήμερα;

Κατά την περίοδο των  φοιτητικών μου χρόνων στο Πολυτεχνείο Πατρών Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών  δραστηριοποιήθηκα απο τον 1ο έτος εκλεγόμενος αντιπρόσωπος και το 4ο και 5ο έτος εκλέγομαι πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1998 εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Κόνιτσας  έως το 2002 υπηρετώντας απο τη θέση του αντιδημάρχου. Υπήρξα υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2002. Εκλέγομαι Δημοτικός σύμβουλος στίς εκλογές του 2006 και έως το 2011.

2) Από την πληθώρα των πατριωτικών κομμάτων τι σας έκανε να καταλήξετε στο κόμμα των Πατριωτών του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου;

Οι ξεκάθαρα πατριωτικές  και αναγκαίες για τη βιωσιμότητα της χώρας μας θέσεις του κόμματος καθώς και  ο έμπρακτος ανιδιοτελής πατριωτισμός του προέδρου Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που αποτελεί εγγύηση για την πραγματοποίησή τους.

3) Τι προσδοκά το κόμμα των ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ από τις κάλπες του Ιουνίου;

Την είσοδό μας στην ευρωβουλή και την εκλογή βάσει του ποσοστού μας  ικανού αριθμού ευρωβουλευτών , ώστε να υποστηρίξουν το πρόγραμμά μας για μια Ελλάδα Δυνατή και Υπερήφανη στην Ε.Ε.

4) Τι σας έκανε να είστε υποψήφιος σε αυτή την εκλογική μάχη;

Η κρισιμότητα των αποφάσεων για την επιβίωση της Ελλάδας μετά την εποχή των μνημονίων θα συνεχιστεί. Ολόκληροι τομείς της Ελληνικής Οικονομιας όπως η γεωργία και η κτηνοτροφία κινδυνεύουν με εξαφάνιση , ιδίως στις ορεινές και συνοριακές περιοχές της χώρας μας με ότι αυτό σημαίνει για τη συρρίκνωση και εγκατάλειψη αυτών των περιοχών , όπως και αυτή που κατάγομαι κατά  ένα μέρος,  της Ηπείρου. Η αποβιομηχάνιση της χώρας  όπως και η αποελληνοποίηση των επιχειρήσεων με διείσδυση ξένων συμφερόντων, με  χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της γείτονος  εξ Ανατολών σε συνδυασμό με την αρνητικότατη εξέλιξη του δημογραφικού προβλήματος καθώς και της λαθρομετανάστευσης  συνθέτουν ένα πλαίσιο που συνειδησιακά δεν μπορεί να αφήσει κανένα Έλληνα και καμμία Ελληνίδα απροβλημάτιστο . Η συμμετοχή μου έχει συνειδησιακή παρότρυνση  και υποχρέωση  με υπευθυνότητα να  αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της χώρας  και να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας  στο Ευρωκοινοβούλιο βάζοντας κιεγω το λιθαράκι που μπορώ με τις μικρές μου δυνάμεις.

5) Ποιο βλέπετε να είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και ποια η επόμενη μέρα της Ευρώπης;

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Ε.Ε έχει μετατραπεί σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό που πολλές αποφάσεις της δεν λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις στις διάφορες χώρες όσον αφορά την εσωτερική της πολιτική. Έτσι αναμένουμε την ενίσχυση εθνικών πολιτικών απο τα κράτη και στα πλαίσια αυτά  είναι η ευκαιρία για τη χώρα μας  να διορθώσει και να προστατέψει τον πρωτογενή τομέα και την κτηνοτροφία που αφανίζονται στην νέα ΚΑΠ. Για την εξωτερική της πολιτική η Ε.Ε  ως μεσαία παγκόσμια δύναμη ακολουθεί την ηγέτιδα σήμερα δύναμη των ΗΠΑ τόσο στο Ουκρανικό Πόλεμο όσο και στο Μεσανατολικό. Η επιβίωσή λόγω του μεγέθους των μεγαλυτέρων κρατών που την αποτελούν, όπως η Γερμανία, η Γαλλία , η Ισπανία , η Ιταλία  είναι σίγουρη , εκείνοι που κινδυνεύουν με αυτή την εξέλιξη  είναι οι μικρότερες χώρες , όπως η Ελλάδα που ο μετασχηματισμός της οικονομίας της είναι ραγδαίος  εξαφανίζοντας όπως είπαμε ολόκληρους τομείς . Επομένως είναι αναγκαία με όρους επείγοντος η ύπαρξη μίας νέας ελληνικής πατριωτικής πολιτικής που θα κάνει την Ελλάδα  Εθνικά κυρίαρχη  με την  ανόρθωση της οικονομίας, ισχυρή στην Ευρώπη για την απαίτηση των δικαίων της .

6) Σε περίπτωση που οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ εκλέξουν έναν ή και περισσότερους ευρωβουλευτές σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούν;

Αυτό θα εξαρτηθεί απο την πολιτική των ευροομάδων απέναντι στα συμφέροντα της Ελλάδος όπως αυτά δηλώνονται στο πρόγραμμά μας και σε όλους τους τομείς.

7) Επειδή κατάγεστε από την ακριτική Κόνιτσα, τι χρειάζεται σήμερα η ελληνική επαρχία και κυρίως οι ακριτικές περιοχές για να μην εξαφανιστεί και ο τελευταίος κάτοικος;

Αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε ακριτικής περιοχής  και νήσων μετά απο διεπιστημονική έρευνα με  κατασκευή έργων πολλαπλασιαστικών οικονομικών αποτελεσμάτων  μέσω ειδικού προγράμματος. Αποκέντρωση του ΕΣΥ με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας καθώς και άμεση διακομιδή σε Νοσοκομείο. Στήριξη και προστασία γεωργία και κτηνοτροφίας . Κατάργηση του χωρισμού της κτηνοτροφίας σε ορεινή ημιορεινή και πεδινή. Η κτηνοτροφία  σε όλη την Ελλάδα είναι ορεινή. Μηδενικός φόρος εισοδήματος, σε συνδυασμό με πετρέλαιο και βενζίνη χωρίς φόρους. Διπλασιασμός επιδότησης γεννήσεων.Ενίσχυση Αστυνομικών τμημάτων με διαμονή στις ακριτικές περιοχές με επιδότηση ενοικίου.

8) Είχατε γνωρίσει τον Μακαριστό Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό, τι σας έχει μείνει από αυτή την μεγάλη προσωπικότητα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας;

Ολη του η ζωή ήταν και είναι για εμας τα πνευματικά του παιδιά ένα ολοζώντανο παράδειγμα πρός μίμηση . Ίσως όχι στα υψηλά επίπεδα πνευματικότητος και αγωνιστικότητος  τα δικά του αλλά ως φάρος που μας δείχνει το δρόμο. Αυστηρός πρώτα με τον εαυτό του και γλυκύτατος και ελεήμων , με τους άλλους.  Ο αγώνας του για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα δικαιώθηκε εν μέρει με το άνοιγμα των εκκλησιών στη Βόρειο Ήπειρο  και συνεχίζεται γιατί βλέπουμε τι γίνεται με τα δικαιώματα του Ελληνισμού στην περιοχή αυτή. Στην Κόνιτσα έφτιαξε  τον περικαλλή ναό του Αγίου Κοσμά, και στη μνήμη μου έχω χαραγμένα με τη στεντόρεια και καθαρή φωνή του  τα λόγια του Πατροκοσμά :  ”Χριστός και Ελλάδα σας χρειάζονται αυτά να κρατήσετε και δεν έχετε να φοβάστε τίποτε”

9) Ο σημερινός Μητροπολίτης Κονίτσης, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας είναι ένας ιεράρχης με δράση. Όμως ο φλογερός του λόγος δεν ακούγεται ακόμη και στα κοντινά Ιωάννινα, αν θέλετε πείτε μας δύο λόγια για τον άξιο Ποιμενάρχη σας.

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας είναι άξιος συνεχιστής του έργου του Σεβαστιανού . Βεβαίως η ένταση των προσπαθειών του και των λόγων του είναι ,λόγω και της μεγάλης του ηλικίας, μικρότερη . Ομως πρόκειται για επίσκοπο με υψηλή πνευματικότητα και θεολογικό λόγο και έργο.

10) Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα στους Έλληνες για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου!

Ελληνίδες και Έλληνες , αφήστε στη άκρη τις απογοητεύσεις απο τα άλλα πολιτικά κόμματα ψηφίζοντας συμμετέχουμε και σκεφτήτε ότι κάθε φορά στις εκλογές δίνουμε μιά λύση. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου έχετε την δυνατότητα να δυναμώσετε με την ψήφο σας τη φωνή των  ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ τη φωνή για τον αγώνα της επιβίωσης της Ελλάδας. Πάρτε την υπόθεση αυτή στα χέρια σας και με καθαρή καρδιά δώστε τη δύναμη της ψήφου  και να είστε βέβαιοι ότι θα επιστρέψει σε σάς πολλαπλώς. Ειναι υπόθεση όλων σας και όπως έλεγε και ο Ρήγας ο Βελεστινλής :

                            ” μήν ελπίζετε εις ξένους

                              και υιούς νενοθευμένους,

                               αλλά μόνον στην ανδρείαν

                                στων Ελλήνων την καρδίαν”

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην τοξικότητα, τον λαϊκισμό και τα λεφτόδεντρα

Χρήστος Μουρτζούκος

Η μάχη της Κρήτης για τα κόμματα ενόψει Ευρωεκλογών

e-enimerosi

Emailgate: Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠ.ΕΣ και 40.000 στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου