Πολιτική

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας – Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας – Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών

Λίγες ώρες έμειναν για να μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο, εκεί που θα συναντήσει τον Προκόπη Παυλόπουλο και θα του ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, επικαλούµενος την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στις 18:30 θα δεχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Πρωθυπουργόκαι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Προεδρίας, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, θα δεχθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.30, τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέχεια πιθανότατα θα υπάρξει αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών και ορισµός υπηρεσιακού υπουργού, ενώ ενδέχεται να ανακοινωθούν και οι πρωθυπουργικές αποφάσεις για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που οι πληροφορίες επιµένουν ότι θα είναι η Εφη Αχτσιόγλου. Ακολούθως, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι πλήρως κοστολογημένο όπως λένε οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, σε εκδήλωση στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής.

Αµέσως µετά την προκήρυξη των εκλογών ανοίγει και ο δρόµος για τη δηµοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία, ο κεντρικός κορµός των οποίων συζητήθηκε στην κεκλεισµένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούµενη Κυριακή.

Σηµειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τις επόµενες ηµέρες τις αποφάσεις του και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ζυγίζοντας τα δεδοµένα στο κόµµα του και την αναγκαιότητα να αποτυπωθεί και η εκπροσώπηση της Προοδευτικής Συµµαχίας.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

e-enimerosi

Ο Νίκος Παππάς προτείνει ένα ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Ευρωεκλογές 2024: Πως ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού με επιστολική ψήφο

Χρήστος Μουρτζούκος