Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

NASA: Το 2020 οι πρώτοι τουρίστες στον ISS

Το 2020 θα μπουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό οι πρώτοι μας τουρίστες, ανακοίνωσε ο αρμόδιος διευθυντής της NASA.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Γκερστενμάιερ, οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις θα γίνουν στο τέλος της φετινής χρονιάς., ενώ ο διευθυντής Οικονομικών της Υπηρεσίας δήλωσε πως η ακριβής αξία του εισιτηρίου θα καθοριστεί από τις Boeing και SpaceX που έχουν αναλάβει την εργολαβία.

«Αν ένας ιδιώτης αστροναύτης είναι στον Σταθμό, θα πρέπεινα μας πληρώσει όσο είναι εκεί για την υποστήριξη, το φαγητό, και το νερό. Όπως ξέρετε, για το ταξίδι έως εκεί πληρώνουμε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια για κάθε αστροναύτη μας. Αν βάλετε και το εμπορικό πρόγραμμα, το κόστος μας μειώνεται στα 58 εκατομμύρια ανά θέση. Οπότε, θεωρητικά, για έναν ιδιώτη το κόστος θα είναι κάπου εκεί», τόνισε ο διευθυντής Οικονομικών της NASA Τζεφ Ντιούιτ.

Ο Ντιούιτ έκανε γνωστό ότι μία βραδιά ενός αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό κοστίζει στη NASA περί τα 35.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον βοηθό διευθυντή του τμήματος Επιχειρήσεων Αποστολών Μπιλ Γκερστενμάιερ, «η εμπορευματοποίηση της χαμηλής τροχιάς θα δώσει στη NASA τη δυνατότητα να στρέψει τους πόρους της στο να στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στη Σελήνη μέχρι το 2024 για τη δημιουργία βιώσιμης σεληνιακής παρουσίας και να προετοιμαστεί για αποστολές στον Άρη. Δημιουργούμε ανθρώπινη παρουσία στο ηλιακό σύστημα και ο ιδιωτικός τομέας θα είναι μέρος της διαδικασίας».

Η πρόσβαση «διαστημοτουριστών» στον ISS είναι μόνο μία πτυχή της εξωστρέφειας που θέλει να αποκτήσει η NASA, στην οποία θα περιλαμβάνονται αναθέσεις στον ιδιωτικό τομέα υπηρεσιών, έρευνας και διαφόρων δραστηριοτήτων.

πηγή: gr.euronews.com

Υποστηρίξτε την προσπάθεια των συντελεστών της e-enimerosi.com Η οποία ενημερώνει για όλα τα θέματα του ελληνισμού αλλά και του κόσμου. Μια σελίδα φτιαγμένη με αγάπη από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ευρώπης. Μιας ιστοσελίδα της διασποράς με έδρα την Γερμανία και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κάντε την δική σας δωρεά εδώ για να βοηθήσετε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστούμε θερμά!!!

Σχετικές αναρτήσεις

Εκπληκτικό βίντεο δείχνει πόσο έχει αλλάξει η Γη μέσα σε 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια

e-enimerosi

Έρευνα Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα Πράσινα & ευφυή νησιά, Τεχνητή Νοημοσύνη και Διαστημική Τεχνολογία

e-enimerosi

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά η δημιουργία μαζικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Ενέργειας

e-enimerosi