Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Αστεροειδής περνάει «ξυστά» από Γη αυτό το Σαββατοκύριακο!

Ένας μεγάλος αστεροειδής που αν έπεφτε στη Γη θα μπορούσε να εξαφανίσει μια ολόκληρη πόλη, θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη μας και τη Σελήνη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο αστεροειδής, που η διάμετρός του είναι ανάμεσα στα 40 και στα 90 μέτρα και «ταξιδεύει» στο ηλιακό μας σύστημα, θα περάσει ανάμεσα από τη Γη και την τροχιά της Σελήνης το Σαββατοκύριακο χωρίς βέβαια το πέρασμά του να… ελοχεύει κανέναν κίνδυνο σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.

Το ταξίδι του μεγάλου αστεροειδή κοντά στην Γη και το φεγγάρι είναι ένα γεγονός όχι τόσο συχνό. Όπως ανακοίνωσε η NASA το πέρασμα ενός τόσο μεγάλου αστεροειδή τόσο κοντά από τον πλανήτη μας και την Σελήνη συμβαίνει περίπου μια φορά την δεκαετία.

Ο αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πριν από έναν μήνα και του δόθηκε το όνομα «2023 DZ2», θα περάσει σε απόσταση 515.000 χιλιομέτρων από τη Σελήνη το Σάββατο, ενώ αρκετές ώρες αργότερα, θα περάσει κοντά και από τη γη με ταχύτητα περίπου 28.000 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Όταν ο αστεροειδής βρεθεί σε απόσταση μικρότερη από το μισό της απόστασης από τη Γη μέχρι το φεγγάρι, τότε θα είναι ορατός από τον πλανήτη μας με κιάλια και μικρά τηλεσκόπια.

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα αυτός ο “δολοφόνος της πόλης” να χτυπήσει τη γη, αλλά η κοντινή του προσέγγιση προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για παρατηρήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της πλανητικής άμυνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, Ρίτσαρντ, Μόισλ.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή αρχική εικόνα: Aleksandra Sova μέσω του Shutterstock)

Σχετικές αναρτήσεις

Οι φυσικοί προτείνουν δρόμο για πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα ρομπότ

e-enimerosi

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

e-enimerosi

Ερευνητές λένε ότι υπάρχει «κοσμικό σφάλμα» στη θεωρία της σχετικότητας και ξέρουν πώς να το διορθώσουν

e-enimerosi