Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

NASA: Εκτόξευση ζωντανά την δοκιμαστική πτήση του πληρώματος Boeing Starliner

Παρακολουθήστε ζωντανά την εκτόξευση δύο αστροναυτών της NASA από το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing ως ένα από τα τελευταία βήματα στον δρόμο προς την πιστοποίηση.

Η εκτόξευση στις 6 Μαΐου ακυρώθηκε λόγω ελαττωματικής βαλβίδας εκτόνωσης οξυγόνου στο δεύτερο στάδιο του πυραύλου United Launch Alliance Atlas V Centaur.

Οι δύο επιβαίνοντες αστροναύτες της NASA, ο διοικητής πτήσης Μπουτς Γουίλμορ και ο πιλότος Σούνι Γουίλιαμς, θα δοκιμάσουν από άκρο σε άκρο τις δυνατότητες του συστήματος Starliner, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης και της επιστροφής στη Γη. Μετά από παραμονή μιας εβδομάδας παραμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το Starliner και το πλήρωμα θα προσγειωθούν με αλεξίπτωτα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο μεγαλύτερος αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης στον κόσμο ολοκληρώθηκε. Αλλά δεν θα λειτουργήσει για τα επόμενα 15 χρόνια.

e-enimerosi

Boeing: Πώς θα επιστρέψουν στη Γη οι εγκλωβισμένοι αστροναύτες του Starliner;

e-enimerosi

Αλέξανδρος Μαραγκουδάκης: Ο Έλληνας αστροφυσικός της NASA

e-enimerosi