Τεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Οι δορυφόροι της Κίνας, Tiandu-1 και 2 δοκιμάζουν σεληνιακές επικοινωνίες και τεχνολογία πλοήγησης.

Ένα ζευγάρι μικρών πειραματικών δορυφόρων έχουν ξεκινήσει δοκιμές που σχετίζονται με μελλοντικές υπηρεσίες σεληνιακής επικοινωνίας και πλοήγησης για τις φιλοδοξίες της Κίνας για το φεγγάρι.

Οι δορυφόροι Tiandu-1 και Tiandu-2 εκτοξεύτηκαν προς το φεγγάρι μαζί με τον σεληνιακό δορυφόρο αναμετάδοσης επικοινωνιών Queqiao-2 σε έναν πύραυλο Long March 8 στις 19 Μαρτίου. Το τελευταίο διαστημόπλοιο θα υποστηρίξει μια μεγάλη αποστολή – την επερχόμενη Chang’e 6 σεληνιακή μακριά πλευρική προσπάθεια επιστροφής δειγμάτων, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα —αλλά τα πρώτα προορίζονται ως οδός για τη μελλοντική σεληνιακή υποδομή.

Ένα από τα ζευγάρια μετέδωσε επίσης μια υπέρυθρη εικόνα που δείχνει τη μακρινή πλευρά του φεγγαριού με κρατήρες, συμπεριλαμβανομένης μιας όψης ενός μακρινού πλανήτη Γη.

Το ζεύγος Tiandu μπήκε σε σεληνιακή τροχιά στις 3 Απριλίου και πετούν σε σχηματισμό περίπου 200 χιλιόμετρα μεταξύ τους. Το Tiandu-1 ζυγίζει 61 κιλά και είναι εξοπλισμένο με τηλεπικοινωνία διπλής συχνότητας Ka-band, αντανακλαστή λέιζερ και διαστημικό δρομολογητή. Το Tiandu-2 ζυγίζει 15 κιλά και φέρει συσκευές επικοινωνίας και πλοήγησης.

Η DSEL δήλωσε ότι οι δοκιμαστικοί δορυφόροι θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω πειράματα σεληνιακής επικοινωνίας και τεχνολογίας πλοήγησης. Τα αποτελέσματα θα καθοδηγήσουν τον σχεδιασμό και την κατασκευή του προγραμματισμένου Διεθνούς Σεληνιακού Σταθμού Έρευνας (ILRS) και ενός δορυφορικού αστερισμού Queqiao για σεληνιακή επικοινωνία, πλοήγηση και τηλεπισκόπηση.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα:  CNSA/DSEL

Σχετικές αναρτήσεις

Οι φυσικοί προτείνουν δρόμο για πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα ρομπότ

e-enimerosi

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

e-enimerosi

Ερευνητές λένε ότι υπάρχει «κοσμικό σφάλμα» στη θεωρία της σχετικότητας και ξέρουν πώς να το διορθώσουν

e-enimerosi