Βίντεο

Η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

 

Στις 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η εκδήλωση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό. Με αφορμή την συγκεκριμένη προσπάθεια του ευρωπαϊκού ιδρύματος ελληνισμού αλλά και της ελληνικής κοινότητας του Παρισιού πραγματοποιήθηκε η τηλεοπτική εκπομπή ”με την ματιά του απόδημου” στον απόδημο παλμό.

Καλεσμένοι στην εκπομπή και τον Μουρτζούκο Χρήστο η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Παρισιού κ. Σέτα θεοδωρίδου και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπο τύπου αλλά και υπεύθυνο για θέματα παιδείας και εκπαίδευσης κ. Αθανάσιο Κήπα. Παρεμβαίνει ο δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας ο οποίος παρευρέθηκε στο Παρίσι και μίλησε για την εκδήλωση.

Η συζήτηση εστίασε στην ποιότητα και την ποσότητα των ελληνόγλωσσων σχολείων στο εξωτερικό αλλά και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά της διασποράς και όχι μόνο. Καίρια ζητήματα τα οποία έγκειται και στις σύγχρονες εποχές είναι η σταδιακή συρρίκνωση των τμημάτων ελληνικής γλώσσας και των σχολείων αλλά και την στελέχωσή τους με εκπαιδευτικούς.

Aν η ελληνική Πολιτεία δεν πάρει άμεσα μέτρα, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ευρώπη κινδυνεύει. Πρόκειται για προβλήματα που ζητούν επιτακτικά λύση.

Το κλείσιμο των αμιγώς ελληνικών σχολείων στην Γερμανία αποτελεί καταστροφική πολιτική του κράτους απέναντι στην διασπορά της Γερμανίας.

Η τραγική υποστελέχωση των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας και σχολείων σε Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία πρέπει να βρει λύση.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής των ”Ελλήνων συνέλευσις” Αλέξανδρος Οικονόμου στον απόδημο παλμό

Απόστολος Πιστόλας: Η πολιτική ανάλυση της εβδομάδας.

e-enimerosi

Τα μαθηματικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.