Άρθρα Ρεπορτάζ

Κωνσταντινούπολη: Τρομοκρατική ενέργεια ή Προβοκάτσια?

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος

Τι θα κερδίζει το PKK πυροδοτώντας μια βόμβα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης τη στιγμή που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση;

Όλοι γνωρίζουμε πώς το PKK δεν στοχεύει στον άμαχο πληθυσμό και ο αγώνας που κάνει είναι να στοχεύουν μόνο αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Ποιο το όφελος λοιπόν να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια από τη στιγμή που ξέρει ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο από τη διεθνή κοινότητα όπου πολλές χώρες τους έχουν εντάξει ως τρομοκρατική οργάνωση?

Επίσης, περιέργος η Τουρκία προσπαθεί να εμπλέξει άμεσα και την Ελλάδα αλλά και το επίσης περίεργο το πόσο γρήγορα εντοπίστηκε η υποτιθέμενη δράστιδα αλλά και η υπόλοιποι η οποίοι σχετίζονται με την επίθεση, φαίνεται ότι λείπουν κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην περιοχή. Βέβαια τα ερωτηματικά εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά και ιστορικά θα πρέπει λίγο να αναλύσουμε την όλη κατάσταση σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία. Μια βόμβα λοιπόν που είναι σίγουρο ότι θα «έπαιζε» σε παγκόσμιο επίπεδο και θα εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς της Άγκυρας.

Το ΡΚΚ το οποίο αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην βομβιστική επίθεση.

Πάμε λοιπόν, όλως περιέργως κάθε φορά που η Τουρκία έχει προεκλογική περίοδο και ο Πρόεδρος Ερντογάν δυσκολεύεται να επανεκλεγεί έχουμε τρομοκρατικές ενέργειες, το ίδιο συνέβη και τη διετία 15-17 γιατί ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές του 2015; έτσι μια επανάληψη βίαιων επεισοδίων πιθανότατα θα βοηθούσε το AKP και τον Ερντογάν να κερδίσουν ψηφοφόρους όπως συνέβη το 2015. Όπως και νωρίτερα στις Κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν δυσκολευόταν να βγάλει αυτοδυναμία, πραγματοποιήθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις στις Κουρδικές πόλεις, τότε είχε βγει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και είχε δηλώσει: <<Δώστε μου αυτοδυναμία για να επέλθει η ηρεμία στη χώρα>> και ως του θαύματος στις επόμενες εκλογές πήρε αυτοδυναμία και οι τρομοκρατικές ενέργειες εξαλείφθηκαν.

Πάμε τώρα περίπου 10 χρόνια αργότερα και στις τρομοκρατικές επιθέσεις μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα και σε club της περιοχής (Κωνσταντινούπολη) τότε την οργάνωση είχε αναλάβει ο ISIS, αργότερα αποδείχθηκε ότι το βαθύ Τουρκικό κράτος είχε συνεργασία με τρομοκρατικές ομάδες που σχετίζονται με τον ISIS όπου οργανώθηκαν αυτές οι επιθέσεις για να διατηρεί ο Ερντογάν στην εξουσία.

Και το μεσημέρι της Κυριακής είχαμε ξανά τρομοκρατική ενέργεια χωρίς να υπάρχει κάποια πληροφορία που να σχετίζεται ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία, μήπως αυτό έχει ως επακόλουθο τις επικείμενες εκλογές? Από τη στιγμή που έχει το στοπ από τον διεθνή παράγοντα να μην εισβάλει στην Συρία και γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Ελλάδα? και τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα σε μία πολεμική σύγκρουση? να είναι αυτός ο λόγος και η αιτία που θα προβεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αναβάλει τις εκλογές? μήπως τους επόμενους 2-3 μήνες επίκειται και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα? ο Ερντογάν είναι προβλέψιμος, αν αναλυθεί σωστά βλέπουμε πως κάποια πράγματα συμβαίνουν ως μοτίβο.

Επίσης ο πρώην αρχηγός των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών İsmail Hakkı Pekin είπε ακριβώς τα εξής σε εκπομπή στο CNN Türk πριν από ενάμιση χρόνο: Το μόνο πράγμα που έχει να κάνει η Τουρκία για να αποτρέψει την ίδρυση Κουρδικού κράτους στην περιοχή είναι να αυξήσει τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες.

 

Και να μην ξεχνάμε πως η Τουρκία έχει Master στην προβοκάτσια.

Οπότε εδώ, δεν βλέπουμε να έχει κάποιο όφελος το ΡΚΚ να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Επίσης ο παράγοντας που θα κρίνει τον επόμενο πρόεδρο της Τουρκίας θα είναι οι ψήφοι των Κούρδων, δεν νομίζω μετά από αυτό όμως να έχει όφελος ο Ερντογάν, αυτό ας το έχουμε και στο πίσω μέρος του μυαλού μας ως μία παράμετρο.

 

ΥΓ: Και να είστε σίγουροι: Εκατομμύρια Τούρκοι πολίτες, ειδικά στα βάθη της Ανατολίας, «τρώνε» αμάσητα αυτά που λέει ο Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Μέχρι που θα φτάσει ο Πούτιν?

Διαβάστε επίσης: Η πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια κορασίδων Άννα Μαρία Τριφύλλη σε αποκλειστική συνέντευξη στον Μουρτζούκο Χρήστο.

Διαβάστε επίσης: Ο αγωγός EastMed θα ολοκληρωθεί έως το 2025?

Διαβάστε επίσης: Που το πάει η Τουρκία? Μέρος 1ο.

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ρεύμα από την άσκοπη κατανάλωση.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολο το καλοκαίρι με τους Τούρκους ή βαρύ Φθινόπωρο? – Επανάληψη του 2020 ή χειρότερο?

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

“Δούρειος Ίππος” στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η άνοδος του DAVA και οι διασυνδέσεις με την Τουρκία.

e-enimerosi

Η Β. Ήπειρος μέσα από βρετανικά έγγραφα.

e-enimerosi

Η διπλωματία του πολιτισμού.

Χρήστος Μουρτζούκος