Άμυνα

Εγκρίθηκε η προμήθεια των UH-60M BlackHawk.

Γράφει ο Άγγελος Χωριανόπουλος.

Με την ενημέρωση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής από τον ΥΕΘΑ, εγκρίθηκε η ενεργοποίηση του προγράμματος προμήθειας 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk για την Αεροπορία Στρατού με συνολικό κόστος το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 1.149.200.000 €.

Το κόστος των 35 ελικοπτέρων ανέρχεται σε 860 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται τα ελικόπτερα με όλο τον εξοπλισμό, υλικά, διόπτρες, σχοινιά που έχει ζητήσει ο Ελληνικός Στρατός νωρίτερα μέσα στο έτος. Στο ρεπορτάζ του ο Σάββας Βλάσσης ανέφερε ότι λόγω εξασφαλίσεως “συμμετοχής” από το 2021 στην πολυετή σύμβαση (Multi Year X) που ανέθεσε ο Στρατός των ΗΠΑ, η τιμή μονάδος που εξασφαλίσθηκε, κρίνεται άκρως συμφέρουσα από κάθε άποψη. Σε τιμές δολλαρίων, το ελικόπτερο (μόνο με τους κινητήρες) τιμάται σε 19,1 εκατ. $, όταν σήμερα έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ. $, δηλαδή στο μεταξύ έχει επέλθει για τον οποιονδήποτε άλλον πελάτη, αύξηση τουλάχιστον κατά 30%.

Για την αρχική υποστήριξη των ελικοπτέρων, προβλέπονται 125 εκατομμυρίων ευρώ. Η υποστήριξη αφορά περίοδο 2 ετών, από την ημερομηνία παραλαβής των ελικοπτέρων. Η σύμβαση περιλαμβάνει και αρχική προμήθεια πυρομαχικών, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Για την Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) – διάρκειας 5 ετών – των ελικοπτέρων, περιλαμβάνονται επιπλέον 70 εκατομμύρια ευρώ. Τέλος, για το κεφάλαιο της εκπαιδεύσεως τεχνικών και ιπτάμενων χειριστών, έχει περιληφθεί δαπάνη 40 εκατομμυρίων.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο futurewarfare.gr

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

«Μέδουσα»: Τα σενάρια της άσκησης μετά από απουσία ενός έτους

e-enimerosi

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα αντιπυραυλικό-αντιdrone θόλο».

Iron Dome και μάλιστα προχθές γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή!!!

e-enimerosi