Άρθρα Ρεπορτάζ

Αγιά Σοφιά: Με απόφαση της UNESCO εισιτήριο για του τουρίστες για να εισέλθουν στο εσωτερικό της.

Και εδώ φαίνεται η αδυναμία της UNESCO να επιβάλει την μεταβολή της Αγίας Σοφίας στην πρότερη κατάσταση από το 2020, όπου την είχε μετατρέψει σε τζαμί ο Ερντογάν. Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και μία νίκη του τούρκου προέδρου σε βάρος της Ορθοδοξίας. Επίσης ουδεμία αντίδραση από τους θρησκευτικούς και πολιτικούς φορείς της Ορθοδοξίας.

Το νέο σχέδιο διαχείρισης επισκεπτών στην Αγία Σοφία καταρτίστηκε κατόπιν σύστασης της UNESCO.

Από τις 15 Ιανουαρίου οι επισκέπτες στην Αγία Σοφία θα πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο για να εισέλθουν στο εσωτερικό της. Αυτό γίνεται κατόπιν σύστασης της Ουνέσκο έτσι ούτως ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αναστάτωση ανάμεσα σε Τούρκους πολίτες που προσέρχονται στην Αγία Σοφία για θρησκευτικούς λόγους, αλλά και στους τουρίστες που την επισκέπτονται.

Να υπενθυμίζουμε πως από τον Ιούλιο του 2020 ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί κάτι που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και αυτό φαίνεται από τους βανδαλισμούς στην εκκλησία, αλλά και από τα σκουπίδια που συσσωρεύονται γύρω από αυτήν.

Μουρτζούκος Χρήστος / e-enimerosi.com
google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Φωτιές: Ο εχθρός του τουρισμού

Χρήστος Μουρτζούκος

Σχολικό κτίριο στο Μόναχο: Να σταματήσει η κοροϊδία στον ελληνισμό του Μονάχου

Χρήστος Μουρτζούκος

Παπατζιλίκι του Κοτζιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τάχα δεν παραδώσαμε μακεδονική εθνότητα στους Σκοπιανούς

e-enimerosi