Άρθρα Ρεπορτάζ

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ

Γράφει ο *Βασίλης Μιχαήλογλου

Θυμήθηκα αμυδρά κάποιες εικόνες από την παιδική μου ηλικία, όπου ο μπόγιας με μια απόχη μάζευε τα αδέσποτα από τους δρόμους στη δεκαετία του 60΄.

Έκπληκτος είδα παρόμοιες εικόνες, από τα “ξένα δίκτυα”, με σκοπό να μαζέψουν στρατιώτες – δια της βίας – για να τους κατατάξουν στην κρεατομηχανή της Ουκρανίας.

Η συμφωνία ήταν η εξής:

Η Ουκρανία θα βάλει το αίμα – η Ευρώπη θα βάλει το κόστος – η Αμερική θα πάρει τα κέρδη. Τρία τρις ήταν το κόστος του πολέμου το 2023, χρήματα που τα πήραν από τα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά. Τώρα υπολογίζουν το κόστος για το 2024 στα πέντε τρις. Και η Ευρώπη ολοένα εξαθλιώνεται.

Παρατήρησα επίσης μία αδικαιολόγητη βιασύνη σχετικά με τις αποστολές όπλων και δορυφορικών συστημάτων αεράμυνας. Το συμπέρασμα είναι ότι πιέζουν τη Ρωσία να γίνουν όλα πριν τις Αμερικανικές εκλογές. Τα πολεμικά εργοστάσια της Αμερικής ξεπούλησαν τα πάντα και τον λογαριασμό τον χρεώνουν στους Ουκρανούς και στους Ευρωπαίους πολίτες.

Αυτά συμβαίνουν γιατί τα πολιτικά ανδρείκελα δεν έχουν το σθένος να μετριάσουν την εξάρτησή από τα αφεντικά τους.

Ο *Βασίλης Μιχαήλογλου είναι  ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. Ε.Ν./ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ISO 
ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ ΕΣΠΑ
C.O. των εκδόσεων Γλαύκα / Αρθρογράφος 

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεχνική Ανάλυση Ασφαλείας της Απόπειρας Δολοφονίας του Υποψήφιου Αμερικανού Προέδρου Donald Trump στις 13 Ιουλίου 2024

e-enimerosi

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην κάμερα της e-enimerosi: 20 χρόνια μετά το συναίσθημα δεν φεύγει

e-enimerosi

Π. Ήφαιστος: Τα αίτια των Αμερικανικών εμφύλιων διαιρέσεων – Τι έθνος είναι τελικά οι ΗΠΑ

e-enimerosi