Άρθρα Ρεπορτάζ

ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Γράφει ο *Βασίλης Μιχαήλογλου

Εκόντες άκοντες, παρακολουθούμε τις εξελίξεις του πολέμου και μετράμε τις συνέπειες του, στις συνείδηση και στις τσέπες μας. Παράλληλα πλουτίζουμε τις ξένες εταιρείες με το πανάκριβο LΝG και τον πλουτισμό των ολιγαρχών της ηλεκτρικής ενέργειας στην πατρίδα μας.

Με οδηγό τη δυσαρέσκεια παρακολουθούμε επίσης τη νέα τάση των κρατούντων, να καταδικάζουν τις ανεξάρτητες και ανυπότακτες φωνές, για διασπορά τάχα ψευδών ειδήσεων σχετικά με τη στάση της Ευρώπης στον πόλεμο, την υποχρεότηκότητα των εμβολίων ”χωρίς παρενέργειες” και την τοποθέτηση κρατών και προσωπικοτήτων στον πόλεμο της Γάζας.

Διαπιστώνουμε τελικά χωρίς ενδοιασμούς, ότι η ακρίβεια που ζούμε έχει μεγάλη συνάρτηση με την ελευθερία των δικαιωμάτων μας. Το πιο ανησυχητικό όμως απ΄ όλα, είναι η παραδειγματική τιμωρία στους απείθαρχους, ακόμα και σε πρωθυπουργούς χωρών, που πάνε κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα. Ο Σλοβάκος Ρομπέρτο Φίτσο, ήταν αυτός που αντιτάχθηκε με στεντόρεια φωνή στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, στην μπίζνα των εμβολίων, στις αποστολές όπλων για τη συνέχιση του πολέμου, στη γενοκτονία της Γάζας, ακόμη και στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Για όσους δε γνωρίζουν ήταν αυτός – ο μόνος – που τύπωσε ΧΑΡΤΙΝΟ ΔΙΕΥΡΩ, για να δώσει υπεραξία στις συναλλαγές των πολιτών του. Τον πλήρωσαν με πέντε σφαίρες.

Στην πατρίδα μας όμως, οι έχοντες χαλαρή συνείδηση πολιτικοί, περισσεύουν και έχουν γνώμονα ΜΟΝΟ το δικό τους συμφέρον.

Ο *Βασίλης Μιχαήλογλου είναι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. Ε.Ν./ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ISO 
ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ ΕΣΠΑ
CO ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΓΛΑΥΚΑ / Αρθρογράφος 

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

e-enimerosi

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ

e-enimerosi

Ποιες είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις για τα χρήματα που σε σαμποτάρουν;

Εβίτα Μανούδη