Άρθρα ΡεπορτάζΓερμανίαΔιασπορά

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Ανοιχτή επιστολή για το σχολείο “Αριστοτέλης”.

Ανοιχτή επιστολή στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Μόναχο κ. Βασίλειο Γκουλούση, για την ολιγωρία, στο σχολικό κτίριο που φιλοξενεί το Γυμνάσιο και το Δημοτικό ”Αριστοτέλης”.

Ειδοί Ιουλίου…

Αγαπητέ κ. Γκουλούση Χρόνια Πολλά.

Σας ευχόμαστε υγεία και βελτιοδοξία-το αισιοδοξία είναι ανεδαφικό κατά την εκτίμησή μας…,

Το ελληνικό σχολείο του Μονάχου `Αριστοτέλης` δεν πρέπει να κλείσει επ` ουδενί.

Πρέπει να υπογράψετε την 5ετή παράταση του προτεινόμενου ενοικιοστασίου για να διασφαλιστεί το μέλλον του. Μην την αρνείσθε. Οδεύετε εκών άκων σε ακατανόητο Βατερλώ.

Αναμετρήστε τα δεδομένα του πεδίου και επανεκτιμήστε τα settings της αγοράς.

Με τη σειρά μας εμείς-οι απόδημοι, θα παραβλέψουμε πως η δική σας αμεριμνησία κόστισε την μη ανανέωση του ενοικιοστασίου πριν τον Ιούλη του `23, οπότε και έληγε η προθεσμία ευνοϊκών όρων 5ετούς παράτασης. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι. Τώρα damage control και το μη χείρον βέλτιστον κ. Γενικέ.

Δε χρωστάνε τα παιδιά του Αριστοτέλη να πληρώσουν δεύτερο δικό σας σφάλμα, εν τη απουσία σας μάλιστα, το 2025.

Πείτε ένα γενναίο mea culpa και να συνεχίσει η ιστορία τον δρόμο της, διότι έχει κοντοσταθεί εμβρόντητη ν` αναρωτιέται για την εμμονική σας άρνηση.

Κύριε Γκουλούση,

Δεν ανανεώνετε το συμβόλαιο του `Αριστοτέλης`, με πρόφαση την επάχθεια των όρων προσαύξησης  του μισθώματος, μολονότι η απραξία σας την επέσυρε. Έστω.

Και λοιπόν? Προς τι η πρεμούρα προστασίας των βαυαρέζικων δημοσιονομικών πόρων?

Τα χρήματα για το ενοίκιο των σχολείων τα πληρώνουν κατά το μείζον οι Βαυαροί. Θα πολιτευτείτε μήπως στη Βαυαρία?  Είναι χρήματα του Βαυαρού φορολογούμενου. Δηλαδή και των αποδήμων του Μονάχου.

Των γονέων δηλαδή των μαθητών του `Αριστοτέλης`. Δεν είναι χρήματα του ελληνικού κορβανά!

Οι Βαυαροί τα καταθέτουν σε ειδικούς λογαριασμούς, από τους οποίους η Αθήνα πληρώνει τα κόστη των ελληνικών σχολείων στη Βαυαρία. Εάν ανησυχείτε πως δε θα φτάσουν να καλύψουν το προσαυξημένο νέο ενοίκιο, τότε εξορθολογίστε ή αναδιατάξτε το εξοδολόγιο των ΕΙΣ Μονάχου, προκειμένου να κατορθωθεί η παραμονή  του `Αριστοτέλη` ως έχει στο διάστημα 2025-2029.

Αυτό ναι, είναι εφικτό!

Numbers and Facts…

Η περίπτωση να βρεθεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ κτηριακή λύση στέγασης από το σήμερα μέχρι το 2025 που λήγει το ισχύον συμβόλαιο του `Αριστοτέλη`, είναι 99% αδύνατη. Μην ελπίζετε, μη στοιχηματίζετε στο 1%.

Τα διαθέσιμα-εναλλακτικά και κατάλληλα κτήρια χρεώνουν ενοίκια από 17-20 ευρώ το τ.μ.

Δηλαδή πολύ πάνω από το προσαυξημένο κόστος του υφιστάμενου κτηρίου `Αριστοτέλης`.

Ούτε συζήτηση μάλιστα για το επικείμενο κόστος μιας μετακόμισης του Αριστοτέλη και της ανακαίνισης του κτηρίου εφόσον βρεθεί, καθώς δεν υπάρχουν ούτε ταμεία πρόθυμα ούτε κτήρια με σχολική διαμόρφωση διαθέσιμα.

Σημειώστε επίσης πως με την ανάσχεση της ανοικοδόμησης στη Βαυαρία, συνεπεία της ανόδου των επιτοκίων στην κατασκευή, θα περιοριστεί έτι περαιτέρω η διαθεσιμότητα χώρων, μ` αποτέλεσμα οι υπάρχοντες να επωφεληθούν με επαύξηση στις τιμές ενοικίου-πώλησης.

Το παραπάνω γεγονός επηρεάζει ήδη οριζόντια την αγορά ακινήτων, μάλιστα δε θέτει εν αμφιβόλω και τον οποιονδήποτε εφησυχασμό περί εξασφάλισης των μαθητών ΕΙΣ Μονάχου στο άκτιστο ακόμη κτήριο του περιβόητου οικοπέδου ´Ground Zero´το 2029.

Ως εκ των άνω, εμείς συμπεραίνουμε πως ΔΕΝ επίκεινται στο επόμενο διάστημα εκπτώσεις τιμών ή εξυπηρετικές σε εμάς προσφορές στο real estate του Μονάχου.

Εάν όμως εσείς τζογάρετε σε κάτι τέτοιο, σας θυμίζουμε αυτό που δεν υπέπεσε στην αντίληψή σας πριν τις ειδούς του Ιούλη `23. Οι Βαυαροί ψάχνουν για την πάρτι τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, 35 σχολεία να στεγάσουν ανάγκες τους, ΔΕ θα ασχοληθούν πρωτευόντως με τις δικές μας.

Η δε Αθήνα το `25 όχι  μόνο δε θα χαλαλίσει  πολιτικό κεφάλαιο για να σώσει τρόπον τινά την κατάσταση, πόσο μάλλον να πληρώσει μεταποιήσεις κτηρίων σε κατάλληλα σχολικά, αλλά θα σας φωτογραφήσει ως βολικό ένοχο στα της εν οίκω φιλολογίας της, παραδίδοντάς σας βορά στα παραπολιτικά κουτσομπολιά κατά τα ειωθότα.

Κύριε Γενικέ,

εάν ως ελληνική πλευρά συνεχίσουμε την αυτοκαταστροφική διαχείριση στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση του κρατιδίου, οι Βαυαροί δε θα μας πουν απλώς μαλάκες κατά το Θουκυδίδειον, αλλά μαλάκες κατά το αγοραίον, που ενώ μας χρηματοδοτούν αβέρτα με εκατομμύρια κάθε χρόνο εμείς δε λέμε να νοικοκυρευτούμε. Οδεύετετε αρειμανίως στην παγίδα που λέγεται ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ σχολείων και τα συμπαρομαρτούντα αυτών!! Γιατί??

Η εσωέξωθεν μαρτυρία της ελληνικής Πολιτείας έναντι των Βαυαρικών αρχών/θεσμών/δημόσιου λόγου, εν τη εξελίξει του επίδικου, θα γίνει πλέον προβληματική. Δεν τιμά την Αθήνα, η οποία άκουσα (ενδεχομένως) θα ευτελίζεται. Έχει άραγε η Αθήνα ακέραιη εικόνα των τεκταινόμενων?

Είναι ευθύνη των διπλωματικών της υπαλλήλων να την προστατεύει από ευτελισμούς όπως της εμπειρίας `Αριστοτέλη`, μάλιστα δε να της ψιθυρίζει στ` αυτί “μέμνησο των Βαυαρών, προτεστάντες εισίν“*.

Κάποτε κουβεντιάσαμε το δυσάρεστο σχόλιο σας με το οποίο εκφράσατε δημοσία απαξίωση στις εκδηλώσεις των απόδημων Μονάχου ως φολκλορικές και αναντίστοιχες της αισθητικής σας.

Πρόσφατα ζητήσατε από την αστυνομία να μην επιτρέψει την προσέγγιση διαμαρτυρόμενων απόδημων Ελλήνων στο ΓΠΜ.

Μήπως και ο `Αριστοτέλης` είναι θύμα κάποιας ιδιότροπης έπαρσής σας?

Αν ναι, δεν είναι αργά να δείτε και την εξής εκδοχή. Οι φολκλορίζοντες απόδημοι δικαιοδοτούν τον ρόλο και το μισθό σας. Οι απόδημοι και τα συμφέροντά τους είναι ο ρόλος και ο μισθός σας.

Οι απόδημοι ως φορολογούμενοι ΚΑΙ στην Ελλάδα θρέφουν τη μισθοδοσία υμών.

Οι απόδημοι εκλέγουν και τους πολιτικούς σας προϊστάμενους.

Εσείς βεβαίως έχετε δικαίωμα ν` αρνηθείτε την υπηρεσία σε προξενεία αντιαισθητικής φύσεως όταν σας ανατίθενται και να επιδιώξετε την υπηρεσία σε καταστήματα της αισθητικής σας. Αυτά όμως είναι ζητήματα που θα τα λύσετε με το υπουργείο σας για την επόμενη φορά.

Στο Μόναχο καλείσθε να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες των απόδημων της Βαυαρίας.

Που φολκλορίζουν και θέλουν τον `Αριστοτέλη`τους όπως τον παραλάβατε. Στη θέση του.

Κύριε Γκουλούση,

Λόγοι πρακτικοί και συγχρονίας, λόγοι ιστορικοί και γεωπολιτικής διοπτρίας, λόγοι μάρκετιγκ και εξ ορισμού διπλωματίας, λόγοι συνέπειας και ευθύνης δημόσιου λειτουργού, λόγοι ευσυνειδησίας και αξιοπρέπειας ανδρός, λόγοι Ήθους, Ύφους, Τρόπου, Κάλους και Αρετής των Ελλήνων, λόγοι σημειολογίας και παρασημαντικής ων ουκ έστι αριθμός, σας εγκαλούν ν` αλλάξετε ανάγνωση μήπως και ρεφάρετε για την απίστευτη αμεριμνησία σας στην περίπτωση `Αριστοτέλη`.

(είστε πράγματι άτυχος, πάνω που θα περαιώνατε λούφα-παραλλαγή κ` αβρόχοις ποσί τη θητεία σας στο Μόναχο, ήρθε η ιστορία και σας βρήκε! Άμα δε σε θέλει…)

Οι σημαίες των Ελλήνων δεν υποστέλλονται αγαπητέ μας κ. Γενικέ. Επιδεικνύονται.

Ειδικά στο Μόναχο της Βαυαρίας, στο Μόναχο της Ευρώπης, στο Μόναχο των Ελλήνων, στο Μόναχο των φιλελλήνων. Η Τουρκία θα έκλεινε σχολείο της? Στο Μόναχο?

Όταν το πληρώνει άλλος μάλιστα? ???

Υπάρχει περίπτωση ο ΓΠ Τουρκίας  να `γραφε στο βιογραφικό του πως έκλεισε τουρκικό σχολείο με ευθύνη ή εσφαλμένο χειρισμό του, όταν μάλιστα επί τι πλείστον θα το πλήρωναν οι Βαυαροί?

Κύριε Γκουλούση έστωσαν οι αγαθές προθέσεις σας μετά του τεκμηρίου της απειρίας σας και όχι κάποια εγωκεντρική οπτική στη σουρεάλ για τους παρατηρητές και ιδεοψυχαναγκαστική σας σκηνοθεσία στον `Αριστοτέλη`…

Συνεπώς της άνω υποθέσεως, μας δίνετε τουλάχιστον ανταποδοτικά προσωπικές εγγυήσεις ότι θα βρεθεί άλλο κτήριο μέχρι το 2025, οπότε και λήγει το ισχύον συμβόλαιο του?

Με οικονομικότερους όρους? (επί το πλείστον για τους Βαυαρούς φορολογούμενους θυμίζω, για τους οποίους άκουσον-άκουσον δε νοιάζεται ο ΥΠΟΙΚ της Βαυαρίας αλλά ο ΓΠΜ Ελλάδος. Τέτοια αλληλεγγύη εταίρου ούτε ο Μιτεράν στον Κόλ!).

Εγγυάσθε (προσωπικά) πως ο επόμενος ΓΠΜ, θα διασώσει τον Αριστοτέλη μετά το 2025 και δεν θα συγχωνευτεί συρρικνούμενος σε κάποια άλλη `δομή`, θυματοποιημένος από την εξίσωση χιλίων εντροπικών αγνώστων και μίας μόνο σταθεράς, αυτής των Ιούλιων Ειδών του `23?

Έντιμα,

για τον Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης

Δημήτρης Λαμπρόπουλος-συντονιστής

Υ.Γ

Κύριε Γκουλούση ό,τι δεν πληρώνεται στην ώρα του, το πληρώνεις τρίδιπλα παρώρας του.

Το ακατανόητο γινάτι σας θα έχει και επιπλέον τίμημα και η δουλειά μας δε θα γίνει.

Ενδεχόμενα κόστη παρελκόμενων διευθετήσεων, όπως δικηγορικών και μεσιτικών υπηρεσιών από δω και στο εξής θα κοστίζουν στον ελληνικό λαό χρήματα. Πολλά χρήματα.

Αυτά όμως θα τα πληρώσουμε εξ ολοκλήρου εμείς. Οι ‘Ελληνες φορολογούμενοι. Ουδόλως οι Βαυαροί. (τα οποία κόστη βεβαίως ΔΕ θα πληρώναμε εάν δεν αμελούσατε την έγκαιρη ανανέωση του ενοικιοστασίου `Αριστοτέλης` κ.ο.κ)

*Οι Ρωμιοί του Πόντου λέμε: “κέλεα-κέλεα και αν πιάνω τη μανίτσας θα ..αμώ“ επί καραδοκούντος την κατάλληλον ευκαιρία απαλλαγής άχθους προσποιούμενος φίλια συμπεριφορά

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Δορυφόρος Μονάχου.

Σχετικές αναρτήσεις

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

e-enimerosi

Ο ΜΠΟΓΙΑΣ

e-enimerosi

Ποιες είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις για τα χρήματα που σε σαμποτάρουν;

Εβίτα Μανούδη