Κύπρος

Κύπρος: Επίθεση Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ. ΒΙΝΤΕΟ

Τα βίντεο που δημοσιεύονται σε ΜΜΕ του ψευδοκράτους δείχνουν την στιγμή της επίθεσης των Τουρκοκυπρίων στα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στην Νεκρή Ζώνη κοντά στο χωριό Πύλα.

Στις εικόνες φαίνονται τα μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με τα τζιπ να κλείνουν τον δρόμο στις μπουλντόζες που είχαν φέρει οι Τουρκοκύπριοι, καθώς οι εργασίες που ήθελαν να κάνουν είναι παράνομες. Οι μπουλντόζες, όχι μόνο δεν κάνουν στην άκρη, αλλά χτυπάνε και απομακρύνουν τα τζιπ της ειρηνευτικής δύναμης και δημιουργείται ένταση. Σε άλλα πλάνα φαίνονται οι μπουλντόζες να κινούνται κατά των μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και να κατεβάζουν τον συρματόπλεγμα στην Νεκρή Ζώνη.

Σημειώνεται ότι το λεγόμενο υπουργείο Εξωτερικών του ψευδοκράτους ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα ότι το οδικό έργο για το οποίο βρίσκονται συνεργεία των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή ‘Αρσους – Πύλας, μήκους 11,6 χιλιομέτρων, θα προχωρήσει, για ανθρωπιστικούς και οικονομικούς λόγους.

Το ψευδοκράτος κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά για μακροχρόνια έλλειψη καλής θέλησης στο θέμα και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για αδιαφορία σε συνεχείς παραβιάσεις της νεκρής ζώνης στην περιοχή από τους Ελληνοκύπριους.

Σολωμός Σολωμού: 27 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του.

Σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) στην Κύπρο αναφέρεται ότι «οι απειλές για την ασφάλεια των ειρηνευτών των ΗΕ και η πρόκληση ζημιών στην περιουσία των ΗΕ είναι απαράδεκτες και αποτελούν σοβαρό έγκλημα με βάση το διεθνές δίκαιο που θα διωχθούν στον μέγιστο βαθμό που προβλέπει ο νόμος».

Και τονίζεται: «Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσία που έχει η αποστολή, με βάση την εντολή της, εντός της υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρής ζώνης, να αποφεύγει οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις και να αποσύρει όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από την υπό τον έλεγχο των ΗΕ νεκρή ζώνη αμέσως. Η αποστολή παρακολουθεί την κατάσταση στενά και παραμένει δεσμευμένη στο να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Σε καταδίκη της επίθεσης στην Πύλα κατά των μελών του ΟΗΕ προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

e-enimerosi

Αττίλας: 50 χρόνια κατοχής

e-enimerosi

Η Τουρκία προκαλεί παραμονή της 50ής μαύρης επετείου της εισβολής – Να χαίρεστε την διακήρυξη των Αθηνών – Η απάντηση του ελληνικού ΥΠ.ΑΜ.

e-enimerosi