Ειδήσεις και Νέα

Ημαθία: Τρένο πέρασε από διάβαση με ανεβασμένες μπάρες.

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη ακόμα αναζητείται η ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας – Σε φυλασσόμενη διάβαση τρένου στην Ημαθία οι μπάρες ήταν ανοιχτές την ώρα που διερχόταν τρένο – Από θαύμα γλίτωσαν οι οδηγοί οχημάτων.

Παραλίγο τραγωδία να σημειωθεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όταν ένα φορτηγό πήγε να διασχίσει τις ράγες διάβασης τρένου, καθώς οι μπάρες ήταν ανοιχτές και εκείνη την ώρα περνούσε τρένο μπροστά από οδηγούς. Το τρένο κόρναρε την ώρα που περνούσε μπροστά από τους οδηγούς ωστόσο αν δεν είχαν κάνει πίσω ίσως τώρα να είχε σημειωθεί σοβαρό ατύχημα ή χειρότερα.

«Ο θάνατός μας η ζωής του» είπε σε βίντεο εξαγριωμένος ο οδηγός του φορτηγού που παραλίγο να κινδυνεύσει εξαιτίας των ανοιχτών μπαρών.

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA ότι λόγω της καθυστέρησης του δρομολογίου το σύστημα δεν μέτρησε την καθυστέρηση και άνοιξαν οι μπάρες όπως θα άνοιγαν αν το τρένο περνούσε στην ώρα του: «Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ Κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστλερηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος»

Άξιο απορίας είναι λοιπόν κατά πόσο λειτουργούν αποτελεσματικά τα αυτόματα συστήματα στα τρένα και εξασφαλίζουν την ασφάλεια τόσο των τρένων και των επιβατών όσο και των οδηγών και περαστικών από τις διαβάσεις.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο.

e-enimerosi