Ειδήσεις και Νέα

Σχολεία: Τι αλλάζει, τι θα συμβεί με τις Πανελλήνιες.

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη ξεκινήσει και με αυτό θα αλλάξει η δομή ολόκληρου του ελληνικού σχολείου.

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές το νομοσχέδιο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του θα ανοίξει νέο και πιο σύγχρονο ορίζοντα στο ελληνικό σχολείο.

Αναφορικά με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις αυτές σίγουρα δεν θα καταργηθούν, αλλά είναι πιθανό να παίζει ρόλο στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το εθνικό απολυτήριο σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί το λύκειο.

Συγκεκριμένα αν προκριθεί αυτή η λύση, ο Γενικός Μέσος Όρος του Εθνικού Απολυτηρίου που θα προκύπτει από τους βαθμούς  των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη θα λαμβάνεται υπόψη, κατά ένα ποσοστό, για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Από τη στιγμή που το νομοσχέδιο είναι ακόμη υπό επεξεργασία δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά  φαίνεται ότι από τον Σεπτέμβριο του 2024 οι μαθητές της πρώτης τάξης του λυκείου θα γνωρίζουν για το τι θα ισχύει.

Άλλωστε από το καλοκαίρι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης είχε προαναγγείλει αλλαγές λέγοντας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ότι: «Ανοίγουμε το διάλογο για το Εθνικό Απολυτήριο για ένα κοινά αποδεκτό τρόπο πρόσβασης  στα ΑΕΙ , συμβατό τόσο με τις διεθνείς τάσεις  όσο  και με το κεκτημένο των Πανελλήνιων Εξετάσεων».

Όπως τονίζεται, στόχευση του υπουργείου είναι οι μαθητές να ολοκληρώνουν το λύκειο έχοντας βασικές γνώσεις σε όλα τα μαθήματα και όχι μόνο σε όσα θα δώσουν για τα ΑΕΙ. Επίσης, όπως αναφέρουν, στο σύστημα που μελετάται περιορίζεται το περιθώριο της ευνοϊκής βαθμολόγησης των μαθητών, ενώ παράλληλα διατηρείται το αδιάβλητο των εξετάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας.

e-enimerosi

΄΄Μια νύχτα στο Μουσείο΄΄.

e-enimerosi