Ειδήσεις και ΝέαΙστορία Πολιτισμός

Σημαντική ανακάλυψη στην Κρήτη: Ερευνητές ανακάλυψαν απολιθώματα πυγμαίων ιπποπόταμων.

Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν πως υπάρχουν και άλλα απολιθώματα στο όρος Καθαρό, το οποίο έχει ύψος πάνω από 1.000 μέτρα. Τα πιο πρόσφατα ευρήματα χρονολογούνται στα 350.000 χρόνια π.Χ.

Απολιθώματα δέκα πυγμαίων ιπποπόταμων που χρονολογούνται στο 350.000 π.Χ. έχουν βρεθεί κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Κρήτη.

Για «σημαντική ανακάλυψη» έκανε λόγο τη Δευτέρα ο παλαιοντολόγος Γιώργος Λύρας. Για πρώτη φορά «τόσο υψηλή συγκέντρωση απολιθωμάτων πυγμαίου ιπποπόταμου βρέθηκε στην Ελλάδα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι ανασκαφές του πανεπιστημίου ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στο όρος Καθαρό στα ανατολικά του νησιού σε υψόμετρο 1100 μέτρων και θα συνεχιστούν μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. «Αναμένουμε να βρούμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό απολιθωμάτων ιπποπόταμων», είπε ο Λύρας. Η ύπαρξή τους είναι γνωστή από τον 18ο αιώνα, αλλά «είναι η πρώτη φορά που γίνονται επιστημονικές ανασκαφές για την αποκάλυψή τους». Τον Σεπτέμβριο οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τις χειμερινές διακοπές.

Ανασκαφές στο Καθαρό Κρήτης. © AFP/JASON TAVALAS
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή Αρχική εικόνα: AFP/JASON TAVALAS

Σχετικές αναρτήσεις

Έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής ανά την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Αναγνώστης Πετιμεζάς και η μάχη του Βασιλικού Κορινθίας όπου και έπεσε γενναία μαζί με τον 17 χρονο γιό του Σωτηράκη Πετιμεζά.

Δημήτρης Λίτσας