Ειδήσεις και ΝέαΤεχνολογία Διάστημα Επιστήμες

Στην κορυφή του κόσμου οι Robot Experts από τα Τρίκαλα.

Με τον προπονητή τους Αγγέλη Επαμεινώνδα ταξίδεψαν στην Τσεχία και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Robotiada, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2024 στο Μπρνο της Τσεχίας. Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν ένα ρομπότ για να κινείται αυτόνομα και με ακρίβεια πάνω σε μια άγνωστη σε αυτούς πίστα, προσπαθώντας να κάνει όσο το δυνατόν ταχύτερο χρόνο.

Η ομάδα των RobotExperts και μαζί της η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Robotiada, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2024 στο Μπρνο της Τσεχίας.

Έπειτα από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, που έλαβε χώρα στο VIDA! Science Centre, στην πιο απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία του Line Following, η ομάδα των RobotExperts, καθοδηγούμενη από τον έμπειρο προπονητή και καθηγητή Πληροφορικής Αγγέλη Επαμεινώνδα, κατέκτησε την 1η θέση, αγωνιζόμενη με 57 άλλες ομάδες από όλο τον κόσμο, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά το κορυφαίο της επίπεδο.

Τα μέλη της ομάδας κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν άρτια το ρομπότ να κινείται αυτόνομα και με ακρίβεια πάνω σε μια άγνωστη πίστα, προσπαθώντας να κάνει όσο το δυνατόν ταχύτερο χρόνο.

Η ακαδημία Ρομποτικής RobotExperts Academy, που συνεχίζει για 6 η χρονιά να διακρίνεται τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεργάζεται φέτος με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ΑΘΗΝΑ, παρέχοντας στους μαθητές υψηλό επίπεδο γνώσεων σε ένα τεχνολογικά πλήρως εξοπλισμένο χώρο διδασκαλίας.

Η ομάδα αποτελείται από τα εξής παιδιά: Νίκος Γετερίδης, Κάτια Καραστεργίου, Σταύρος Μπάνος, Αναστασία Πλακιά, Κατερίνα Τέγου, Κατερίνα Τζίκα, όλα τους μαθητές/τριες σε διάφορα Γυμνάσια των Τρικάλων.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Γαλάζια Σημαία 2024: Δεύτερη η Ελλάδα παγκοσμίως με 652 βραβευμένα σημεία

e-enimerosi

Τέμπη: Επιστολή Καρυστιανού στον Κ. Μητσοτάκη – «Αν δεν μου απαντήσετε στα ερωτήματα, παραιτηθείτε»

e-enimerosi

Η περιπέτεια ενός μυκηναϊκού δαχτυλιδιού: Πως βρέθηκε στη Σουηδία.

e-enimerosi