Γερμανία

Γερμανία: Απεργιών συνέχεια σε αεροδρόμια και τρένα την Παρασκευή.

Επηρεάζονται τα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας-Βόννης. Και αυτή την εβδομάδα.

Αυτό είναι για άλλη μια φορά πολύ ενοχλητικό για πολλούς επιβάτες: το συνδικάτο Verdi κάλεσε τους ειδικούς της αεροπορικής ασφάλειας στα αεροδρόμια να απεργήσουν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το Ντίσελντορφ και η Κολωνία-Βόννη είναι μεταξύ των πληγέντων. Η απεργία ξεκινά το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής. Το συνδικάτο προειδοποιεί για μεγαλύτερους χρόνους αναμονής και ακυρώσεις πτήσεων.

Διαφωνία για υψηλότερες προσαυξήσεις.

Το συνδικάτο διαφωνεί με την Ομοσπονδιακή Ένωση Εταιρειών Ασφάλειας Αεροπορίας (BDLS) σχετικά με την αύξηση των προσαυξήσεων χρόνου για τη νύχτα, το Σάββατο, την Κυριακή και τις δημόσιες αργίες, καθώς και για καλύτερους κανονισμούς συλλογικών διαπραγματεύσεων για τις υπερωρίες για το προσωπικό ασφαλείας και εξυπηρέτησης. Παρά τις απεργίες, δεν υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες με το BDLS. Μια γραπτή προσφορά από το BDLS είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να συμφωνηθεί, καθώς δεν επιφέρει βελτιώσεις για την εργασία τα Σάββατα και τις Κυριακές, προσαυξήσεις για εργασία το βράδυ μόνο μετά τις 22:00 και όχι μετά τις 20:00 και η προσαύξηση δεν πρέπει να αυξηθεί στο 25%. Σύμφωνα με το Βέρντι, οι εργοδότες δεν θέλουν να πληρώσουν καμία προσαύξηση για πρόσθετη εργασία/υπερωρία στο μέλλον.

«Η εργασία στα αεροδρόμια πρέπει να γίνει πιο ελκυστική»
Foto: Federico Gambarini / dpa

«Η εργασία στα αεροδρόμια πρέπει να γίνει πιο ελκυστική για να μπορέσει να διατηρήσει ειδικούς στην ασφάλεια της αεροπορίας και να προσλάβει νέους προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερος χρόνος αναμονής για τους παραθεριστές», λέει ο Wolfgang Pieper από το Βέρντι.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί απεργία και στη Deutsche Bahn.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου οι εργαζόμενοι της Deutsche Bahn θέλουν να σταματήσουν την εργασία τους. Η απεργία θα μπορούσε να είναι η πρώτη σε ένα καλοκαίρι απεργιών. Αρκετά ΜΜΕ το αναφέρουν ομόφωνα και αναφέρονται στην ένωση σιδηροδρόμων και μεταφορών (EVG).

Ο πρόεδρος της EVG Μάρτιν Μπέρκερτ δήλωσε.

<<Είμαστε υπέρ της διατήρησης του ολοκληρωμένου Ομίλου DB και κατά του διαχωρισμού δικτύου και λειτουργιών. Η επαρκής χρηματοδότηση της υποδομής είναι ζωτικής σημασίας για καλύτερες σιδηροδρομικές μεταφορές στη Γερμανία.

Το CDU και το CSU ευθύνονται κυρίως για το ερειπωμένο σιδηροδρομικό δίκτυο και τις καθυστερήσεις ανακαίνισης. Τώρα η Ένωση προσπαθεί να κατηγορήσει τους υπουργούς του CSU για την αποτυχημένη πολιτική μεταφορών τους στο Deutsche Bahn.

Η οικογένεια των σιδηροδρόμων δεν μπορεί να συντριβεί για ανταγωνιστική τρέλα και λάθος πολιτική μεταφορών. Λείπει η εκτίμηση από τους υπαλλήλους της DB που διασφαλίζουν καθημερινά την κινητικότητα στη χώρα μας. Ο διαχωρισμός του δικτύου και των λειτουργιών θα έθετε σε κίνδυνο πολλές καλές και συλλογικά συμφωνημένες θέσεις εργασίας στον Όμιλο DB.

Επιπλέον, δεν υπήρχαν εφέ συνέργειας στην Ομάδα DB και δημιουργήθηκαν πολυάριθμες νέες διεπαφές. Οι συζητήσεις για τη δομή και τη νομική μορφή δεν πρέπει να παραλύουν τη σιδηροδρομική βιομηχανία για χρόνια και να δεσμεύουν πόρους. Χρόνος που δεν έχουμε μπροστά στην ανεξέλεγκτη κλιματική αλλαγή. Η μακροπρόθεσμη, επαρκής και αποτελεσματική χρηματοδότηση της ερειπωμένης σιδηροδρομικής υποδομής είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να προωθηθούν οι σιδηρόδρομοι τα επόμενα χρόνια και να μπορέσουμε να μετατοπίσουμε περισσότερη επιβατική και εμπορευματική κίνηση στον φιλικό προς το περιβάλλον σιδηρόδρομο. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσετε αποτελεσματικά και γρήγορα τις τεράστιες εκκρεμότητες ανακαίνισης.

Η συζήτηση για τον διαχωρισμό αποσπά έτσι την προσοχή από τα μεγάλα, πραγματικά προβλήματα της πολιτικής των σιδηροδρόμων και των μεταφορών και εμποδίζει την επίλυσή τους. Η EVG θεωρεί τον ολοκληρωμένο όμιλο Deutsche Bahn AG, ως τη ραχοκοκαλιά της οικολογικής ανάκαμψης στις μεταφορές, ως το καλύτερο μοντέλο για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων των επόμενων ετών. Ταυτόχρονα, είναι σωστό ότι οι εταιρείες υποδομής της DB AG θα πρέπει στο μέλλον να επικεντρώνονται περισσότερο σε καθήκοντα δημόσιας υπηρεσίας αντί να μεγιστοποιούν τις αποδόσεις>>.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί αυτή η τραγωδία στα Τέμπη, τι ευθύνεται?

Διαβάστε ακόμη: Η αποτυχία της δύσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ιδιοκτήτης του e-enimerosi.com, Χρήστος Μουρτζούκος μιλάει στο NaftemporikiTV

Διαβάστε ακόμη: Η ”Ανόητη” πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη κρίση της ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη: Ψήφος αποδήμων: Πώς κάνουμε την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
Αρχική εικόνα: Federico Gambarini / dpa

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η κυβέρνηση συμφώνησε σε νέο νόμο για την προστασία του κλίματος!

e-enimerosi

Γερμανία: Έφηβοι ύποπτοι για ισλαμική τρομοκρατία.