Άρθρα Ρεπορτάζ

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 13-6-2024

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Εκδήλωση στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας.

Η Επιτροπή Ελληνισμού καλεί τις συνελληνίδες και τους συνέλληνες να παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Ψαράδες και συγκεκριμένα το σημείο όπου υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πιο πάνω μνημείο ανεγέρθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία της ομάδας «Μακεδόνες Δραμινοί» και φέρει την επιγραφή «Σε αυτό το χωριό, στις 17 Ιουνίου 2018, Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στην υπογραφή της Συμφωνίας τωνΠρεσπών».

Σημειώνεται ότι ο δρόμος από τη Φλώρινα προς τη Βίγλα είναι κλειστός, επομένως όσοι έρθουν από τη Φλώρινα θα πρέπει να ακολουθήσουν την εναλλακτική διαδρομή μέσω του χωριού Ακρίτας. Επίσης, μπορεί κάποιος να φτάσει στο Πισοδέρι από την Εγνατία Οδό μέσω του Νομού Καστοριάς.
Διοργανωτές της πιο πάνω εκδήλωσης είναι η Επιτροπή Ελληνισμού, η ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Αμπατζόγλου

Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Φαραντάτος

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τεχνική Ανάλυση Ασφαλείας της Απόπειρας Δολοφονίας του Υποψήφιου Αμερικανού Προέδρου Donald Trump στις 13 Ιουλίου 2024

e-enimerosi

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην κάμερα της e-enimerosi: 20 χρόνια μετά το συναίσθημα δεν φεύγει

e-enimerosi

Π. Ήφαιστος: Τα αίτια των Αμερικανικών εμφύλιων διαιρέσεων – Τι έθνος είναι τελικά οι ΗΠΑ

e-enimerosi