Διασπορά

Ευρωπαϊκό ίδρυμα Ελληνισμού: Βασικές προτάσεις για την ψήφο των αποδήμων.

Γράφει ο Μουρτζούκος Χρήστος.

Τις βασικές προτάσεις για την ψήφο των αποδήμων παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού έτσι ώστε να αρθούν όλοι περιορισμοί.

Το Ίδρυμα βασίζεται σε βασικές προτάσεις για το δικαίωμα ψήφου, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ότι οι ψηφοφόροι εάν βρίσκονται εντός ελληνικής επικράτειας δεν υφίσταται κανέναν περιορισμό.

Προτείνει μία κεντρική ψηφιακή πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο, να υπάρχουν περιφέρειες στο εξωτερικό με υποψηφίους από τον απόδημο ελληνισμό και πως οι ψήφοι να μην προσμετρώνται σε εσωτερικές ψήφους αφού οι ψήφοι των Ελλήνων του εξωτερικού δεν κατευθύνονται σε άμεση εκλογή αντιπροσώπων στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Επιστολική ψήφος.

Όσον αφορά για την πρόταση της επιστολικής ψήφου, ο ψηφοφόρος θα υπογραφεί το εκλογικό του δικαιολογητικό και το ψηφοδέλτιο με μία υπογραφή η οποία θα επιβεβαιώνει και την ταυτότητά του, επίσης η ταυτότητα του εκλογέα θα ελέγχεται με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται κατά την υποβολή της ψήφου του.

  • Όσον αφορά την ασφάλεια, τονίζει πως θα πρέπει να υπάρχει ένα μοναδικό γραμμοκωδικό σύστημα, το λεγόμενο barcode.
  • Επαλήθευση, εκεί όπου θα επαληθεύεται η εγκυρότητα και η ακεραιότητα των ψήφων.
  • Όσον αφορά την παρακολούθηση οι εκλογικές διαδικασίες θα παρακολουθούνται από εκπροσώπους των υποψηφίων κομμάτων. Η ψηφιακή διαδικασία θα γίνει με ταυτοποίηση μέσω της ηλεκτρονικής ταυτότητας σε συνδυασμό με τον αριθμό του διαβατηρίου, το σύστημα θα έχει την ταυτότητα του ψηφοφόρου, εκεί όπου θα εξασφαλιστεί και η εγκυρότητά του.

Ο ψηφοφόρος θα ψηφίζει ηλεκτρονικά μέσω μιας ασφαλούς σύνδεσης και η καταμέτρηση θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας οι οποία θα καταμετράτε αυτόματα από το σύστημα.

Οι παραπάνω προτάσεις τονίζουν πως θα μπορούν να εφαρμοστούν ήδη και από τις ευρωεκλογές αφού αφορά και κατοίκους ευρωπαϊκών χωρών.

Διαβάστε τις βασικές προτάσεις ιδρύματος εδώ.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Legends 2004 – UEFA All Stars: Τιμή στην ομάδα των Πρωταθλητών από τους ομογενείς (Βίντεο)

Χρήστος Μουρτζούκος

Legends 2004 – UEFA All Stars: Όλα έτοιμα για τον σπουδαίο αγώνα των Πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 με τους UEFA All Stars

e-enimerosi

Viersen: Φιλανθρωπική γιορτή για τα παιδιά από τη ελληνική κοινότητα (Βίντεο)

Χρήστος Μουρτζούκος