ΔιασποράΕιδήσεις και Νέα

Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού: Για την μή χορήγηση άδειας της θείας λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά.

Καταδικάζουμε την απόρριψη χορήγησης άδειας για την εκτέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Μονή της Παναγίας Σουμελά από τις τουρκικές αρχές, που δεν παρέχει ούτε εξηγήσεις για τη μη χορήγηση άδειας για την ετήσια εορτή του Δεκαπενταύγουστου.
Αυτό το μέτρο αποτελεί αδικαιολόγητο περιορισμό του θρησκευτικού ελεύθερου δικαιώματος των πιστών και αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Μονή της Παναγίας Σουμελά αποτελεί σημαντικό πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο για τους Έλληνες και τους ορθόδοξους πιστούς από όλο τον κόσμο. Η παράδοση των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου σε αυτήν την αρχαία μονή αποτελεί μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρέπει να γίνεται σεβαστή και να διατηρηθεί.
Καλούμε τις τουρκικές αρχές να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση και να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας στην Μονή της Παναγίας Σουμελά, και να σεβαστούν το δικαίωμα των πιστών να ασκούν τη θρησκευτική τους πίστη ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς.
Το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού δεσμεύεται να υπερασπιστεί τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που αποτελούν την ουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της σύγχρονης κοινωνίας.
Προσκαλούμε επίσης τη διεθνή κοινότητα και τους φορείς που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν κατά της αδικαιολόγητης απαγόρευσης και να υπερασπιστούν το δικαίωμα των πιστών στην ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής τους πίστης.
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας, οι εκδόσεις Εντύποις και το βιβλιοχαρτοπωλείο PsalidiXarti.gr σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Ο Πειρατής στην Στέγη”.

e-enimerosi

Ο ευτελισμός της ελληνικής διασποράς του Μονάχου για το σχολικό κτίριο

Χρήστος Μουρτζούκος

Η φωνή του Μπελέρη στον Απόδημο παλμό.

Χρήστος Μουρτζούκος