ΔιασποράΕθνικά Θέματα

«Ομόνοια»: Ο Έντι Ράμα εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι

Η ανακοίνωση της «Ομόνοιας» για την επίσκεψη Έντι Ράμα στη Χειμμάρα

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Μειονότητας-Ομόνοια, αναλυτικότερα, σημείωσε πως ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σε νέα επίσκεψή του στη Χειμάρρα, μοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χειμαρριωτών. Παράλληλα, κάλεσε τους κατοίκους να μην αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους.

«Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Έντι Ράμα, εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο για το οποίο αποκλειστικά ευθύνεται, συνεχίζει το κρεσέντο πρακτικών που αφορούν στη διάσπαση της κοινωνίας της Χειμάρρας, χειραγώγησης των πολιτών, καταστρατήγησης εν τέλει των αρχών του κράτους δικαίου, της ισοπολιτείας και ισονομίας. Σήμερα επέστρεψε στη Χειμάρρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής κ. Φρέντη Μπελέρη», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της «Ομόνοιας» για την επίσκεψη Έντι Ράμα στη Χειμμάρα

Στη συνέχεια στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Έντι Ράμα «επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής, τα οποία συνηθίζει, προλειαίνοντας το έδαφος για τη διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων».

«Ωστόσο, ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χειμαρριωτών. Όχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία, που προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους ”στρατηγικούς επενδυτές” της αυλής. Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική.

»Η παρουσία εξ άλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας. Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο, παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ’ επέκταση στον Ελληνισμό. Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομμουνιστικό καθεστώς, κατατάσσοντας τους Έλληνες σε ημέτερους και υμετέρους.

»Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στη μόχλευση πολιτικών περαιτέρω διάσπασης με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας. Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι, διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους, καταλήγει στην η ανακοίνωσή της η «Ομόνοια».

Σημειώνεται πως η «Ομόνοια »ιδρύθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1991, μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος, στην κωμόπολη Δερβιτσάνη από εκπροσώπους της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Όνομα της Οργάνωσης ορίστηκε το «Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Μειονότητας-Ομόνοια» και έδρα της οι Άγιοι Σαράντα.

google news

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα απειλείται από το νέο τανκ της Τουρκίας – Θα τη βοηθήσουν οι Ινδοί

e-enimerosi

Ευρωεκλογές 2024: Πως ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού με επιστολική ψήφο

Χρήστος Μουρτζούκος

Άννα Ιωαννίδου Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Στουτγάρδης

e-enimerosi