Διατροφή υγεία

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του διευρυμένου προστάτη.

Εάν είστε άνδρας άνω των 50 ετών, πιθανότατα γνωρίζετε κάποιον που ζει με τα αποτελέσματα ενός διευρυμένου αδένα του προστάτη. Ίσως είσαι αυτός ο άντρας. Για λόγους που παραμένουν ασαφείς, ο αδένας σε σχήμα καρυδιού κάτω από την ουροδόχο κύστη συνεχίζει να αναπτύσσεται σταδιακά στους περισσότερους ενήλικες άνδρες.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωής, η σωρευτική ανάπτυξη μπορεί να είναι σημαντική. Εάν ο αδένας διευρυνθεί αρκετά ώστε να εμποδίσει την ουροδόχο κύστη, μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικά συμπτώματα όπως αδύναμη ροή ούρων, δυσκολία στην πλήρη κένωση της κύστης και συχνές εκδρομές στο μπάνιο.

Εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα, μιλήστε με το γιατρό σας. Μια φυσική εξέταση και ορισμένες εξετάσεις αίματος μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του μονοπατιού προς την ανακούφιση.

Μερικές απλές αλλαγές στη συμπεριφορά που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του ουροποιητικού είτε επιλέξετε θεραπεία είτε όχι.

Αποφύγετε να πίνετε υγρά για μία έως δύο ώρες πριν τον ύπνο.
  • Περιορίστε την πρόσληψη υγρών πριν βγείτε στο κοινό ή ξεκινήσετε ένα ταξίδι.
  • Ουρήστε όταν σας πιάνει για πρώτη φορά η παρόρμηση.
  • Πηγαίνετε στην τουαλέτα με προγραμματισμένο πρόγραμμα, ακόμα κι αν δεν νιώθετε την ανάγκη να πάτε.
  • Όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα, αφιερώστε χρόνο για να αδειάσετε εντελώς την ουροδόχο κύστη σας.
  • Αυτό θα μειώσει την ανάγκη για μετέπειτα ταξίδια στην τουαλέτα.
  • Τα κοινά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, όπως τα αντιισταμινικά και τα αποσυμφορητικά, μπορεί να επιβραδύνουν ακόμη περισσότερο τη ροή σας και ενδεχομένως να εμποδίσουν την ικανότητά σας να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας.

Για να μάθετε περισσότερα για την ΚΥΠ, τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες της, διαβάστε το Living Better with Καλοήθης Υπερπλασία Προστάτη, έναν διαδικτυακό οδηγό από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

google news
Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.
πηγή: Harvard Αρχική εικόνα: ogichobanov/Getty Images

Σχετικές αναρτήσεις

Υπέρταση: Έτσι τρώτε περισσότερο αλάτι και δεν το καταλαβαίνετε – Προσοχή!

e-enimerosi

Μύκητες γεννητικών οργάνων: 6 βότανα για φυσική αντιμετώπιση (εικόνες)

e-enimerosi

Ξηρή επιδερμίδα: 4 φυσικά υλικά για να την αντιμετωπίσετε (εικόνες)

e-enimerosi