Άρθρα ΡεπορτάζΕπενδύσειςΟικονομία

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ;

Γράφει η Εβίτα Μανούδη.

 

Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να δημιουργήσω παθητικές ροές εισοδήματος;

Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω! Θα ήθελα να σε προφυλάξω απο κάποιες φρούδες ελπίδες ή προσδοκίες που – ίσως – έχεις. Η δημιουργία και το στήσιμο παθητικών ροών εισοδήματος απαιτεί αρχικά αρκετό χρόνο, προσπάθεια, γνώσεις και καλή διαχείριση.

Μέχρι να αρχίσει να ρολάρει και να έχεις ικανοποιητικά για “τα θέλω σου” παθητικά μηνιαία εισοδήματα, πρέπει να ιδρώσεις αρχικά την φανέλα. Για πόσο καιρό και πόσο ιδρώτα μιλάμε; Δεν μπορώ να στο πω με απόλυτα μετρήσιμα μεγέθη.

Γιατί εξαρτάται απο το είδος παθητικού εισοδήματος που θα επιλέξεις, τις ικανότητές σου, το πλάνο σου και τον χρόνο που επιθυμείς να διαθέσεις παράλληλα με την κύρια εργασία σου.

Έπειτα μπορείς να τσιλάρεις. Αλλά και πάλι, όταν φτάσεις στο επιθυμητό σημείο, χρειάζεται καλή εποπτεία και διαχείριση.  

Για να αποκτήσεις παθητικό εισόδημα, πρέπει αρχικά να επιλέξεις τον τύπο παθητικού εισοδήματος που ταιριάζει καλύτερα με τις ικανότητες, δυνατότητές και τις ανάγκες σου. Οι παθητικές ροές εισοδήματος αναφέρονται σε έσοδα που λαμβάνεις χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάσσεις συνεχώς ενεργά και σε ενεστώτα χρόνο την ενέργειά, τις γνώσεις και τον χρόνο σου. Αυτό μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως επενδύσεις, ακίνητα, πνευματικά δικαιώματα, συμμετοχή σε κέρδη επιχειρήσεων κ.λπ.

 

  • Τρόποι για να απόκτησης παθητικού εισοδήματος
  1. Επενδύσεις σε μερισματούχες μετοχές, μερισματούχα Funds και ETFs..

Τα καταβαλλόμενα μερίσματα και οι τόκοι από τα ομόλογα που καταβάλλονται ετησίως ή εξαμηνιαίως. Προσοχή: για αυτό το είδος παθητικού εισοδήματος χρειάζεται να εξετάσεις καλά

α) το ποσοστό μεριδίου επί % το έτος, το εξάμηνο, το τρίμηνο ή τον μήνα, ανάλογα τον καθορισμένο χρόνο καταβολής μερίσματος και β) να έχεις υπόψη πως χρειάζεται να επενδύσεις αρκετές χιλιάδες ευρώ, ώστε τα μερίσματα που σου αποφέρει πχ. η McDonald’s να καλύψουν σημαντικά έξοδά σου, όπως το μηνιαίο ενοίκιο ή το σούπερ μάρκετ σου. Αν δεν έχεις τέτοιους μεγάλους στόχους, τότε και μικρότερα ποσά αρκούν.

2. Ακίνητα προς εκμετάλλευση

Κλασσική λύση. Προσωπικά αυτή που προτιμώ. Επενδύεις σε ακίνητα και λαμβάνεις τα ενοίκια από τους ενοικιαστές υπολογίζοντας συνάμα την αύξηση της αξίας των ακινήτων με την πάροδο του χρόνου. Αυτό που μου αρέσει, μεταξύ των άλλων, σε αυτήν την μορφή εισοδήματος, είναι ότι ο πληθωρισμός αποτελεί σύμμαχό σου, καθώς εδώ οδηγεί ταχύτερα στην αύξηση της απόδοσης της ακίνητης περιουσίας. Βασικά ερωτήματα, όπως: πως βρίσκω το κατάλληλο ακίνητο, σε ποια περιοχή, ποια χρονική στιγμή σε συμφέρει κ.ο.κ. λύνονται είτε με κάποιον ειδικό είτε με γνώσεις και εμπειρία δική σου.

3. Κεφάλαια κοινοπραξίας – εταιριών

Συμμετέχοντας σε κεφάλαια κοινοπραξίας ή άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, μπορείς να κερδίσεις παθητικό εισόδημα από την κερδοφορία της επιχείρησης, ανάλογα με το ποσοστό συμμετοχής σου επί των κερδών σε αυτή.

4. Δημιουργία δημιουργικού περιεχομένου

Αν διαθέτεις δημιουργικές ικανότητες και βρίσκεις χαρά στην δημιουργική διαδικασία, μπορείς να δημιουργείς περιεχόμενο, όπως κείμενα για διαφημίσεις, βιβλία, μουσική, βίντεο ή ιστοσελίδες και να λαμβάνεις παθητικό εισόδημα από πωλήσεις και διαφημίσεις.

5. Επενδύσεις σε ακίνητα μέσω crowdfunding

Υπάρχουν πλατφόρμες που σου επιτρέπουν να επενδύσεις σε ακίνητα μέσω της χρηματοδότησης του κοινού (crowdfunding) και να λάβεις τα συμφωνημένα ποσοστά κέρδους από τις ενοικιάσεις. Αυτός ο τρόπος απαιτεί λιγότερα χρήματα και λιγότερες σκοτούρες συγκριτικά με την Νο. 2 επιλογή.

6. Άδειες, διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πνευματικά δικαιώματα

Αν σου αρέσει η δημιουργική εργασία και έχεις γνώσεις που θέλεις να μοιραστείς σε κάποιον τομέα, μπορείς να εισπράττεις παθητικό εισόδημα από την αδειοδότηση της χρήσης και παραγωγής αυτού του δημιουργήματος (βιβλία, πατέντες, άδειες κλπ.)

7. Κρυπτονομίσματα

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα μπορεί να παρέχει παθητικό εισόδημα μέσω αύξησης της αξίας (κέρδος) των επενδύσεών σου. Όπως στον Νο.1 τρόπο.

———————————————————————————————————————————————————————–

1. Διαβάστε ακόμη: Ποιές είναι οι σωστές ερωτήσεις για τα οικονομικά μας;

2. Διαβάστε ακόμη: Πώς θα αποφύγετε τα 9 σημαντικότερα λάθη με το χρήμα! Μέρος 2ο.

3. Διαβάστε ακόμη: Πώς θα αποφύγετε τα 9 σημαντικότερα λάθη με το χρήμα! Μέρος 1ο   

4. Διαβάστε ακόμη: 9 ΠΑΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ‘’ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ’’ !

5. Διαβάστε ακόμη: 7 Λάθη που κάνουμε με τα χρήματα και πως να τα αποφύγουμε!

6. Διαβάστε ακόμη: Πάντοτε κάτι συμβαίνει και δεν μένουν χρήματα στο τέλος του μήνα;

7. Διαβάστε ακόμη: AΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ.

8. Διαβάστε ακόμη: Ποια λάθη να αποφύγετε ενόψει υψηλού πληθωρισμού

9. Διαβάστε ακόμη: 10 σημαντικότερα λάθη με το χρήμα.

10. Διαβάστε ακόμη: 4 σημαντικά δεδομένα που πρέπει να ξέρεις για τα ETFs

11. Διαβάστε ακόμη: Γιατί δεν θα σας κάνουν πλούσιους τα μερίσματα

12. Διαβάστε ακόμη: Ποιά είναι τα 8 κλειδιά για την απόκτηση οικονομικού πλούτου και αφθονίας;

Ανεξάρτητος Οικονομικός, Επενδυτικός και Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Δικηγόρος παρα Πρωτοδίκαις Θεσσαλονίκης (LL.M. Master of Laws)

Anschrift: Im Mediapark 8, 50670 Köln
Telefon: 0221 37609100
Mobil: 0176 32480889
Homepage: https://www.evitafinanzcoach.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Evitafinanzcoach
Maßgeschneiderte, unabhängige Beratung in allen Finanz-, Investment,- und Versicherungsthemen

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργειακή κρίση απειλεί την Ουγγαρία μετά από κυρώσεις της Ουκρανίας στο ρωσικό πετρέλαιο

e-enimerosi

Παρεμπόδιση επικοινωνίας πατέρα με το τέκνο. Κακή άσκηση γονικής μέριμνας της μητέρας, αφαίρεση αυτής και αποκλειστική ανάθεση της επιμέλειας του 7χρονου στον πατέρα

e-enimerosi

Κάθε επένδυση έχει τρία κόστη

Εβίτα Μανούδη