ΑθλητισμόςΕιδήσεις και Νέα

Μόνιμη τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα;

Πρόταση που τέθηκε στην Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνονται μόνιμα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η πρόταση έχει κατατεθεί και συζητιέται σε μια προσπάθεια τόνωσης του ενδιαφέροντος για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός από καταβολής κόσμου.

Ωστόσο, για να μην είναι «αιματηρό» οικονομικά για την πατρίδα μας, εξετάζει η λύση να γίνονται στην Ελλάδα μόνιμα μεν, αλλά με μια χώρα συνδιοργανώτρια δε, η οποία θα αλλάζει κάθε τετραετία.

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν διοργανωθεί δυο φορές στην Ελλάδα, το 1896 και το 2004.

Οι θεωρητικές βάσεις της μόνιμης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων από την Ελλάδα τέθηκαν από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, όταν το 1976 έστελνε επιστολή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή αναφέροντας:

«[…] Πιστεύω ότι καμιά άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τη μόνιμη διεξαγωγή των Αγώνων στην περιοχή της, εκτός από την χώρα που γέννησε την Ολυμπιακή Ιδέα και είχε την ικανότητα να διατηρήσει το βαρύ προνόμιο τελέσεώς τους επί χίλια ολόκληρα χρόνια. […] Η Ελλάς, Κύριε Πρόεδρε, προσφέρεται να διευκολύνει την λύση των προβλημάτων αυτών, διαθέτοντας τον κατάλληλο χώρο, και μάλιστα στην Αρχαία Ολυμπία, για την μόνιμη τέλεση των Αγώνων.

Ο χώρος αυτός μπορεί να προσλάβει τον χαρακτήρα ουδετέρου εδάφους με μια διεθνή συμφωνία που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα στις εγκαταστάσεις, θα καθιερώνει το απαραβίαστο της περιοχής και θα αναγνωρίζει τον αποφασιστικό ρόλο της Ολυμπιακής Επιτροπής στην αθλητική αρμοδιότητά της».

Αυτή η ιδέα δεν φάνηκε καθόλου περίεργη και στην πρώην διευθύντρια του ΔΝΤ,Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πρόσφατα, το 2016 δήλωσε ότι «θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό»…

Αυτό το όραμα μετατράπηκε σε πρωτοβουλία και στόχο ζωής για μία ομογενή η οποία επέστρεψε στην πατρίδα, την Θεοτόκη-Τίτη Ντολαπτσή, η οποία πιστεύοντας ακράδαντα στο δίκαιο αυτού του αιτήματος, εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει συστήσει έναν οργανισμό για αυτό τον σκοπό.

Η Olympico Vision, είναι ένας φορέας πολιτισμού ειδικού σκοπού, όπως την περιγράφει η ιδρύτριά της που έχει αποστολή τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ρεύματος υποστηρικτών, την ανάληψη δράσεων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών, με αξιόπιστους φορείς της κοινωνίας των πολιτών διεθνώς, ώστε να επιτευχθεί το όραμα, που δεν είναι άλλο από το «να πείσουμε τους εμπλεκόμενους φορείς ότι η επιστροφή των Ολυμπιακών αγώνων μόνιμα στη γενέτειρά τους είναι μονόδρομος, με πολλά οφέλη για την Πατρίδα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο», όπως λέει η ίδια.

Συνάπτοντας συμμαχίες με ομογενείς, πολιτικούς, ανθρώπους που διακρίνονται στον πολιτισμό, τον αθλητισμό αλλά και σε άλλους χώρους, πρώτος στόχος της Olympico Vision είναι η συγκέντρωση υπογραφών από ανθρώπους που στηρίζουν το αίτημα, που θα αποτελέσουν στην συνέχεια ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί προς την κυβέρνηση, άλλους φορείς και τελικά την ίδια τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει για να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη χώρα που τους γέννησε.

google newsΑκολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Μόναχο: Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος!!!

Τεντόγλου: Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Κλειστό Στίβου.

e-enimerosi

HELLENiQ ENERGY: Στο 4ο τρίμηνο οι αποφάσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη.

e-enimerosi