Άμυνα

Μη επανδρωμένες λέμβοι με υπερσύγχρονα συστήματα θα περιπολούν στον Έβρο.

Συνεχώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και η Ελλάδα παίρνει τα μέτρα της για να είναι έτοιμη να απωθήσει μία νέα κλιμάκωση του μεταναστευτικού θα οφείλεται σε προσπάθεια εργαλειοποίησης από την τουρκική πλευρά.

Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει προσπάθεια για την ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας και τα νερά στο ποτάμι αναμένεται να ανέβουν αρκετά, ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής θα είναι οι περιπολίες με τις λέμβους μέσα στον ποταμό Έβρο.

Και με μη επανδρωμένες λέμβους οι περιπολίες

Γι’ αυτό τον λόγο το αυτοματοποιημένο σύστημα επιτήρησης που θα υπάρχει στον φράκτη, θα εγκατασταθεί και στις λέμβους. Δηλαδή, όταν οι λέμβοι που περιπολούν θα έχουν κάμερες μέρα και νύχτα, ειδικά ραντάρ που θα ανιχνεύουν την κίνηση και θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, να βλέπουν ακριβώς τι γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας.

Μάλιστα, αυτό το σύστημα θα είναι τόσο εξελιγμένο, που αυτή την εποχή οι επιχειρησιακοί που βρίσκονται στον Έβρο κάνουν έρευνα ώστε να προμηθευτεί η χώρα μας μη επανδρωμένες λέμβους, οι οποίες θα μπορούν να κάνουν κανονικά περιπολίες μέσα στο ποτάμι ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών χωρίς μέσα στις λέμβους να υπάρχουν άτομα.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή με πληροφορίες από ethnos.gr

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ασπίδες».

e-enimerosi

Νίκος Δένδιας: Καμία περίπτωση να μείνουν ανυπεράσπιστα τα νησιά.

e-enimerosi

Διακήρυξη φιλίας και πράσινα άλογα.

e-enimerosi