Άρθρα Ρεπορτάζ

Έτσι γιόρτασε ο Ελληνισμός του Dortmund την πρωτομαγιά.

Πλήθος Ελλήνων της διασποράς της πόλης του Ντόρτμουντ και τον γύρο περιοχών, γιόρτασε την πρωτομαγιά στο μικρό νησάκι του Ντόρτμουντ, στην περιοχή Φοίνηξ Ζέε (Phoenix-See) της πόλης. Εκατοντάδες Ελλήνων και όχι μόνο, διασκέδασαν με την Ελληνική μουσική, τους Ελληνικούς χορούς, την ελληνική φιλοξενία των ομογενών της διασποράς.

Υπό τη σκέπη της ενορίας των Αγίων Αποστόλων της πόλεως του Dortmund και του ιδιαίτερου δραστήριου ιερέα Δόκτωρ Φιλοθέου Μαρούδα, η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε φορά με ιδιαίτερη επιτυχία, απόδειξη το πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην γιορτή μέχρι και το πέρας αυτής. Η διασπορά είναι εδώ, η διασπορά είναι ενεργή, η διασπορά διαπρέπει στα πέρατα της γης.

Xαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος της πόλης Norbert Schilff ο οποίος και ευχαρίστησε την Ελληνική κοινότητα, τόνισε την διαφορετικότητα και το πως η πόλη του Ντόρτμουντ πήρε την απόφαση να αναπλάσει την περιοχή. Το συγκεκριμένο νησί είναι ένας χώρος της διαφορετικότητας, όπως να πραγματοποιούνται διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις, επισήμανε. Αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι που άλλαξε η περιοχή καθώς ήταν ένα βαρύ βιομηχανικό κέντρο με μολυσμένο το υπέδαφος και τώρα είναι ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, με την τεχνική λίμνη, χώρους περιπάτου, πρασίνου, το νησί της περιοχής αλλά και την ανάπλαση της όλης περιφέρειας της πόλης. Τέλος ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους τους παρευρισκόμενους, μιας και ο καιρός έκανε το χατίρι στον κόσμο που παρευρέθηκε στην γιορτή της Πρωτομαγιάς.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, tik tok, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Τέμπη ένας χρόνος μετά. Ο σπαραγμός δεν έχει τέλος, δεν μπορεί να έχει!!!

Χρήστος Μουρτζούκος

Η ρομποτική στα σχολεία.

Χρήστος Μουρτζούκος

“Η οικονομική ανάπτυξη στο Βόρειο Αιγαίο και οι εθνικές προκλήσεις: Η περίπτωση του χαμηλού ΑΕΠ και η γειτνίαση με την Τουρκία”

e-enimerosi