Βίντεο

Κατερίνα Τιτή: Νομικά η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χάσει τα δικαιώματα της όσο ζητάει τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Συνέντευξη στον απόδημο παλμό και τον Μουρτζούκου Χρήστο παραχώρησε η κ. Κατερίνα Τιτή αναπληρώτρια καθηγήτρια έρευνας Διεθνούς δικαίου στο Εθνικό Κέντρο επιστημονικής έρευνας της Γαλλίας.

Η κυρία Τιτή αναφέρθηκε στα γλυπτά του Παρθενώνα μετά και την έντονη αντίδραση του διεθνούς τύπου με την απόφαση του Βρετανού Πρωθυποτργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η κυρία Τιτή τόνισε πως <<Νομικά η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χάσει τα δικαιώματα της όσο ζητάει τα γλυπτά του Παρθενώνα>>.

Κατερίνα Τιτή: Είναι πολύ σημαντικό να κρατάμε το θέμα στην επικαιρότητα.

Οι αντιδράσεις του Βρετανικού τύπου αλλά και της διεθνούς κοινότητας για την επιστροφή πλέον των γλυπτών του Παρθενώνα στο σπίτι τους, είναι ένας μοχλός πίεσης τόσο προς το βρετανικό μουσείο όσο και προς την κυβέρνηση της Αγγλίας, αν και βλέπουμε ότι και το ίδιο το βρετανικό μουσείο ”άδειασε” τον Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Επίσης, το βρετανικό μουσείο αλλά και τη Βρετανική κυβέρνηση πιέζεται και από την διεθνής κοινότητα διότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν συνεχείς επιστροφές αρχαιοτήτων στις χώρες όπου τους ανήκουν έως και καθημερινές, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Τιτή, και αυτό είναι ένα μοχλός πίεσης προς τους Βρετανούς.

Όπως τόνισε υπάρχει αλλαγή στο πλαίσιο των Μουσείων και των επιστροφών των αρχαιοτήτων και αυτό συμβαίνει και στη Γαλλία όπως μας τόνισε η κ Τιτή, υπάρχει νόμος στην Γαλλία για επιστροφή αντικειμένων, και με την ιδιαιτερότητα να γίνεται διαπραγμάτευση απευθείας μεταξύ το μουσείων. Ίσως θα είναι και μία χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα να ζητήσει από την Γαλλία την επιστροφή της νίκης της Σαμοθράκης αλλά και όλων των υπολοίπων ελληνικών αρχαιοτήτων που βρίσκονται στο μουσείο του Λούβρου.

Κάντε εγγραφή στο @e-enimerosi Βοηθήστε το κανάλι μας κάνοντας:  Like 👍 στο βίντεο. Εγγραφή στο κανάλι μας: Κοινοποιήσε το βίντεο & πατήστε το καμπανάκι 🔔 για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη και μην ξεχάσετε την εγγραφή σας στο κανάλι μας.

Ακολουθήστε μας και στο Google news. Διαβάστε μας για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Η Κατερίνα Τιτή στον Τέρενς Κουίκ για την εκδήλωση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Παρίσι.

e-enimerosi

Η ρομποτική στα σχολεία.

Χρήστος Μουρτζούκος

Κατερίνα Τιτή για την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο: Άκομψη & προκλητική.

Χρήστος Μουρτζούκος