Εθνικά ΘέματαΚύπρος

Κύπρος: Οι Τουρκικές Αερογραμμές καπηλεύονται τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τουρκικές αερογραμμές χρησιμοποιούν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και τον τηλεφωνικό κωδικό για να διεξάγουν πτήσεις πάνω από την Κύπρο, αποκάλυψε ο δικηγόρος ειδικός σε ευρωπαϊκά ζητήματα, Αντώνης Στυλιανού.

Για να προσελκύσει πελάτες.

«Στην ιστοσελίδα των τουρκικών αερογραμμών εμφανίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία με τη σημαία της και τον κωδικό κλήσης, αλλά επειδή προφανώς η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ΚΔ και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δεν το αναφέρει ως Κυπριακή Δημοκρατία αλλά ως “τδβκ”, ονομασία η οποία έχει καταδικαστεί από την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας αρκετές φορές» λέει ο κ. Στυλιανού.

Σημειώνει, επίσης, μιλώντας στο sigmalive, ότι είναι ένας τρόπος για την εταιρεία να προσελκύσει ορισμένους πελάτες κάτι το οποίο δεν είναι νομικά σωστό.

Κρύβονται κίνδυνοι.

Κληθείς ν’ απαντήσει εάν ως ΚΔ υπάρχει τρόπος αντίδρασης σ’ αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας, ανέφερε ότι αυτό θα πρέπει να το δει η ΚΔ και πως το δημοσιοποίησε για να ενημερωθούν οι αρμόδιοι, που ίσως χρειαστεί να το διερευνήσουν περαιτέρω.

Κλείνοντας, επισήμανε πως κρύβονται κίνδυνοι μέσα από αυτήν την πρακτική και είναι σημαντικό σε θέματα διπλωματίας να είμαστε σωστοί, σε τεχνολογίες, ν’ ακολουθούμε τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και η θέση της ΚΔ να είναι σεβαστή στον διεθνή χώρο.

google news

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

Σχετικές αναρτήσεις

Μενέντεζ: Έντιμος μέχρι το τέλος.

e-enimerosi

Η Τουρκία καταφύγιο για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

e-enimerosi

Aύξηση 472% στις προσφυγές αιτητών ασύλου κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας σε τρία χρόνια.

e-enimerosi