Εθνικά ΘέματαΕιδήσεις και Νέα

Ο Ερντογάν και οι σύντροφοί του ετοιμάζονται να μετατρέψουν τη Βόρεια Κύπρο σε χώρα παράνομη για εγκληματικές οργανώσεις.

Ο διορισμός ενός νεοεθνικιστή ως πρεσβευτή της Τουρκίας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (KKTC) είναι το τελευταίο σε μια σειρά γεγονότων που δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την αποσχισθείσα περιοχή στο νησί της Μεσογείου σε «Sin-city», όπου τα δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τυχερών παιχνιδιών και διακίνησης σεξουαλικών δικτύων μπορούν να λειτουργούν ατιμώρητα και χωρίς καταστολή των δραστηριοτήτων τους.

Σίγουρα δεν είναι τυχαία επιλογή του Ερντογάν, ο οποίος επέλεξε τον Μετίν Φεϊζιόγλου, έναν αντιδυτικό, νεοεθνικιστή δικηγόρο που δεν έχει εμπειρία στη διπλωματία, ως νέο απεσταλμένο στο βόρειο τμήμα του διαιρεμένου νησιού που ελέγχεται από την Τουρκία. Υπάρχει μια καλά μελετημένη, απαίσια πλοκή πίσω από αυτό, δεδομένου ότι ο Feyzioğlu συνδέεται εδώ και πολύ καιρό με τις σκοτεινές δυνάμεις των νεοεθνικιστικών δικτύων (Ulusalcı) που τους αρέσει να λειτουργούν πέρα ​​από τη σφαίρα του νόμου και στο παρελθόν είχαν ενοχοποιηθεί για δολοφονίες , σκευωρίες και μεθοδεύσεις που κατά καιρούς στόχευαν μη μουσουλμάνους στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (L) και ο Μετίν Φεϊζιόγλου.
πηγή: nordicmonitor

Ο Φεϊζιόγλου έχει μακρά ιστορία με νεοεθνικιστές, βοήθησε τον Ερντογάν να μετατρέψει το δικαστικό σώμα σε πολιτικό εργαλείο το 2014 και έκανε επιτυχώς εκστρατεία για την απελευθέρωση διαβόητων προσωπικοτήτων που συνωμοτούσαν κατά της Δύσης και των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην Τουρκία. Ήταν ένας από τους βασικούς ανθρώπους που ενδυνάμωσαν τον Ερντογάν στην προσπάθειά του να εδραιώσει τον έλεγχο σε όλους τους μοχλούς του τουρκικού κράτους. Ως ανταμοιβή για την υπηρεσία του, διορίστηκε Τούρκος πρεσβευτής στο KKTC στις 31 Οκτωβρίου 2022, καθιστώντας τον ουσιαστικά «κυβερνήτη» που θα κυβερνήσει το KKTC, ένα αυτοαποκαλούμενο κράτος που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.

Η Βόρεια Κύπρος, όπου η Τουρκία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα, είναι ήδη μια παράνομη χώρα για τα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος και τις ομάδες μαφίας που προστατεύονταν από τα αφεντικά τους στην Άγκυρα. Τέτοιες εγκληματικές επιχειρήσεις λειτουργούν εδώ και πολύ καιρό ατιμώρητα και κατά καιρούς κάνουν την προσφορά της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT για διάφορες μυστικές επιχειρήσεις πέρα ​​από τα τουρκικά σύνορα.

Μέρος ενός κατηγορητηρίου που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για μια μυστική συνωμοσία στη βόρεια Κύπρο, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης.

Τα ξενοδοχεία, τα πανεπιστήμια και τα καζίνο με τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών, ναρκωτικών και σεξ σχεδιάστηκαν για να παρασύρουν Τούρκους αλλά και ξένους σε σχέδια παγίδευσης που θα προωθούσαν τη μυστική ατζέντα εκείνων που ασκούν εξουσία και επιρροή στα παρασκήνια στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα.

Ο Ερντογάν έκανε μια συμφωνία με αυτές τις άθλιες ομάδες που ήταν επίσης φωλιασμένες μέσα σε τουρκικά κυβερνητικά ιδρύματα και εκκαθάρισε βετεράνους αρχηγούς αστυνομίας και εισαγγελείς που τους κατέστρεψαν. Σήμερα, οι περισσότεροι νεοεθνικιστές σε αυτές τις ομάδες έχουν στρατολογηθεί ως πρόθυμοι εταίροι που βοηθούν τον Ερντογάν να κυβερνήσει την Τουρκία καθώς και το αποσχισμένο KKTC.

Το μυστικό βιβλίο για το πώς οι νεοεθνικιστές χρησιμοποιούν το KKTC για τους στόχους τους αποκαλύφθηκε σε μια δικαστική υπόθεση το 2011, όταν η αστυνομία στη δυτική επαρχία της Σμύρνης άρχισε να ερευνά μια καταγγελία για κύκλωμα πορνείας, μόνο για να βρει ένα εξελιγμένο δίκτυο κατασκοπείας, εκβιασμός και εκβιασμός σε σχέδια παγίδας μελιού όπου το σεξ με γυναίκες συνοδούς χρησιμοποιήθηκε για να δελεάσουν στόχους, να αναπτύξουν περιουσιακά στοιχεία και να εξάγουν κρίσιμες πληροφορίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (L) και ο Μετίν Φεϊζιόγλου.

Καθώς η έρευνα βάθυνε, ενοχοποιήθηκαν όχι μόνο δεκάδες στρατιωτικοί, αλλά και πράκτορες πληροφοριών, αστυνομικοί, διπλωμάτες και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Το δίκτυο στόχευε επίσης αξιωματικούς από κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών που ήταν τοποθετημένοι στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Ένα από τα βασικά έγγραφα που κατασχέθηκαν από τους υπόπτους περιείχε μια λεπτομερή μυστική επιχείρηση στο KKTC που παρέχει ένα σχέδιο για το πώς ο Πρόεδρος Ερντογάν και οι εθνικιστές/νεοεθνικιστές συνεργάτες του χρησιμοποίησαν την αποσχισθείσα περιοχή και συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το νησί για να προωθήσουν τους πολιτικούς τους στόχους.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι πολλοί από αυτούς τους υπόπτους στην υπόθεση του 2011 που ενεπλάκησαν στη διεξαγωγή παράνομων επιχειρήσεων KKTC επιβραβεύτηκαν αργότερα από την κυβέρνηση Ερντογάν. Ο διορισμός του Feyzioğlu ήταν απλώς το τελευταίο μέρος του παζλ που ξεκαθαρίζει την εικόνα για τους παρατηρητές της τουρκικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, είναι επίσης ανησυχητικό για όσους παρακολουθούν τις νεοεθνικιστικές και ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες και μελετούν τα σχέδια.

Επομένως, δεν θα ήταν λάθος να προβλέψουμε ότι το KKTC θα χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για να υποστηρίξει το καθεστώς Ερντογάν και τους /εθνικιστές νεοεθνικιστές συνεργάτες του, να σπάσει την αντίσταση εντός του μπλοκ της τουρκικής γραφειοκρατίας και της αντιπολίτευσης και να διαμορφώσει την κοινή γνώμη.

Τάνκ του τουρκικού στρατού εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη βόρεια Κύπρο τον Νοέμβριο του 2022.

Το κατασχεθέν σχέδιο για την Κύπρο δίνει μια σαφή εικόνα του τι να περιμένουμε. Το σχέδιο ήταν μεταξύ μιας κρύπτης εγγράφων που ανακαλύφθηκε σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο με το όνομα Pandora σε έναν σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης έρευνας και εντάλματος κατάσχεσης στο εξοχικό σπίτι του κύριου υπόπτου, του αφεντικού του οργανωμένου εγκλήματος Bilgin Özkaynak, στις 9 Μαΐου. 2012. Η κρυπτογράφηση έσπασε από ειδικούς πληροφορικής που είχαν εξουσιοδοτηθεί από το δικαστήριο και το περιεχόμενο του αρχείου αποκάλυψε ονόματα περιουσιακών στοιχείων, στελέχη, σήματα και ένα τεράστιο αρχείο μυστικών στρατιωτικών και κυβερνητικών εγγράφων που αποκτήθηκαν μέσω honey-trap και άλλων μεθόδων.

Το αρχείο powerpoint, με το όνομα KKTC Yapı.pptx, προετοιμάστηκε από τον Eray Ercan, τότε υπολοχαγό και τώρα συνταγματάρχη στο στρατό. «Η Κύπρος είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για εμάς. Μπορούμε εύκολα να κάνουμε ό,τι θέλουμε εδώ χωρίς να μας εμποδίζει η αστυνομία ή το δικαστικό σώμα», καταλήγει το έγγραφο κάτω από ένα κεφάλαιο με τίτλο «Κυπριακές Ευκαιρίες».

Το έγγραφο υποβλήθηκε για επανεξέταση στον πρώην συνταγματάρχη Coşkun Başbuğ, με την κωδική ονομασία Coco, ο οποίος ήταν στη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και άρχισε να εργάζεται ως αναπληρωτής του Özkaynak μετά τη συνταξιοδότηση. Ο Ercan παρουσίασε τις τρέχουσες επιχειρήσεις στην Κύπρο, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των περιουσιακών τους στοιχείων και κάνοντας συστάσεις για το πώς μπορούν να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους.

Δηλώνοντας ότι τα ναρκωτικά, το παράνομο σεξ και το αλκοόλ ήταν ευρέως διαδεδομένα στην Κύπρο, ο Ερτζάν είπε ότι το περιβάλλον είναι ώριμο για επιχειρήσεις που στοχεύουν εξέχουσες προσωπικότητες, γραφειοκράτες, ακαδημαϊκούς και πλούσιους ανθρώπους. Είπε ότι τα νυχτερινά κέντρα όπως το Playboy, το Sexylady, το Lipstick, το Crazy & Kings, το Yakamoz και το Μεξικό, όπου εργάζονται γυναίκες που διακινούνται από ξένες χώρες, ήταν οι πιο σημαντικοί χώροι για παράνομο σεξ. Ναρκωτικά ήταν επίσης διαθέσιμα σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ.

Μια υπηρεσία σεξ VIP παρεχόταν σε ξενοδοχεία, με το έγγραφο να ονομάζει μέρη όπως το Merit, το Cratos, το Jasmine Court και το GoldenTulip ως ξενοδοχεία όπου η νεοεθνικιστική ομάδα είχε τη δική της ομάδα συνοδείας που εργαζόταν για στόχους. Ο τζόγος είναι επίσης άλλος ένας κλήρος στα ξενοδοχεία, και σχεδόν όλοι οι αξιωματικοί της τουρκικής στρατιωτικής φρουράς στο νησί παίζουν στοίχημα, παρόλο που οι στρατιωτικοί κανονισμοί απαγορεύουν τέτοια δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ένα παρόμοιο κύκλωμα σεξ υπήρχε επίσης σε πανεπιστήμια, ειδικά στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Girne και στο Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής.

Ολόκληρη η επιχείρηση στο νησί διευθυνόταν από τον συνταγματάρχη Fikret Haluk Vergül, ο οποίος επέβλεπε ομάδες που εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία και πανεπιστήμια. Κάτω από αυτόν, μια ειδική ομάδα συνοδείας VIP διευθυνόταν από τον συνταγματάρχη Birol Kahraman. Η Vergül αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον στρατό το 2014 και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Οι ομάδες συνοδών στα πανεπιστήμια διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Reşat Timuçin Özkan, ο οποίος παρείχε ειδικές υπηρεσίες σε πελάτες που ήθελαν να κάνουν σεξ με ανήλικα κορίτσια. Ομάδες συνοδείας σε νυχτερινά κέντρα διοικούνταν από τον συνταγματάρχη Kahraman.

Στιγμιότυπα από έρευνα που διεξήγαγε η αστυνομία στο σπίτι του συνταγματάρχη Χαλούκ Φικρέτ Βεργκιούλ, ο οποίος φέρεται να ήταν σημείο ελέγχου στην Κύπρο για λογαριασμό της συμμορίας.

Ο λοχαγός Ümit Topaloğlu διηύθυνε μια ομάδα που ονομαζόταν «ειδική» η οποία αποτελούνταν από τέσσερις γυναίκες πράκτορες που εργάζονταν για τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο. Οι πιο πολύτιμες πληροφορίες ελήφθησαν από αυτήν την ομάδα λόγω της εύκολης πρόσβασής τους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό, σύμφωνα με σημείωση στο έγγραφο.

Η συμμορία επεξεργάστηκε επίσης σχέδια να φιλοξενήσει και να οργανώσει ακαδημαϊκά συνέδρια σε ξενοδοχεία της Κύπρου και να καλέσει μέλη του δικαστικού σώματος και ακαδημαϊκούς τους οποίους σχεδίαζαν να εκβιάσουν και να μετατρέψουν σε περιουσιακά στοιχεία στέλνοντας ιερόδουλες στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους. «Δεν υπήρχε κανείς που να μπορούσε να πει «όχι» στις γυναίκες που στείλαμε αργά το βράδυ», ανέφερε το έγγραφο, υποδηλώνοντας ότι το σχέδιο είχε ήδη δοκιμαστεί και είχε δώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα για τη συμμορία.

Κάτω από το κεφάλαιο με τίτλο «Ανάγκες και προτάσεις» προτάθηκε το άνοιγμα ενός ολοκαίνουργιου νυχτερινού κέντρου VIP και να εξοπλιστεί με κρυφές κάμερες για να καταγράφει πελάτες και να προσλαμβάνει κάθε είδους γυναίκες συνοδούς που θα περιφέρονται γυμνές στις εγκαταστάσεις. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το έγγραφο αναφερόταν σε μια στολή στο Βερολίνο και συνιστούσε παρόμοια χαρακτηριστικά για αυτήν που θα εγκατασταθεί στην Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα είχε ήδη μια παρόμοια επιχείρηση στη Γερμανία.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν επισκέφτηκε τα Βαρώσια, μια παραλιακή πόλη που είναι περιφραγμένη και εγκαταλειμμένη από το 1974, και ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά.

Μια άλλη πρόταση ήταν να διεισδύσει προσωπικό ασφαλείας καθώς και ομάδες πληροφορικής σε άλλα νυχτερινά μαγαζιά και στελέχη εργοστασίων που θα εργάζονταν για τη συμμορία και θα μετέφεραν πλάνα από κάμερες CCTV για να εκβιάσουν θύματα. Οι λίστες κρατήσεων ξενοδοχείων ήταν επίσης στοχευμένες ώστε η συμμορία να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιος θα έρχονταν να μείνει σε ξενοδοχεία και να προετοιμάσει τα σχέδιά της για να τους παγιδεύσει.

Η συμμορία σχεδίαζε να προσθέσει ειδικές ομάδες συνοδείας ομοφυλόφιλων και ανδρών για την αντιμετώπιση διαφορετικών αιτημάτων ανάλογα με τις προτιμήσεις των ατόμων που στοχεύουν.

Το έγγραφο προειδοποιούσε ότι η συμμορία έπρεπε να φυτέψει τους ανθρώπους της για να εργαστούν στις τάξεις της Κεντρικής Διοίκησης (Merkez Komutanlıkları) ώστε να γνωρίζουν για τις επιδρομές και τις επιθεωρήσεις της στρατιωτικής αστυνομίας (Merkez Komutanlığı Askeri İnzibat Taburu) πριν πραγματοποιηθούν.

Μεταξύ των χιλιάδων σελίδων μυστικών εγγράφων που κατάφερε να αποκτήσει η συμμορία ήταν απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ και του FBI που κοινοποιήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση, μέλος της Συμμαχίας.

Όλα τα άτομα που κατονομάζονται στο κατασχεθέν έγγραφο κατηγορήθηκαν από τον εισαγγελέα της Σμύρνης το 2011, συνελήφθησαν και δικάστηκαν. Ωστόσο, η υπόθεση ματαιώθηκε όταν η κυβέρνηση Ερντογάν παρενέβη το 2014, βοηθώντας τους υπόπτους να γλιτώσουν την τιμωρία. Η κυβέρνηση αντικατέστησε τόσο τους ανακριτές και τους εισαγγελείς της δίκης όσο και τους δικαστές που ήταν στην υπόθεση. Το νεοδιορισμένο προσωπικό απέσυρε την υπόθεση τον Φεβρουάριο του 2016.

Ο Metin Feyzioğlu παρουσίασε μια νέα στρατηγική για την Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2019.

Πολλοί αξιωματικοί που κατονομάζονταν στο κατηγορητήριο ως ύποπτοι επέστρεψαν στα καθήκοντά τους στον τουρκικό στρατό, ανεβάζοντας τις βαθμίδες παρά τα αμφιλεγόμενα αρχεία τους. Σαν να μην αρκούσε το πάγωμα της έρευνας, η κυβέρνηση Ερντογάν τιμώρησε επίσης τους εισαγγελείς και τους αρχηγούς της αστυνομίας που αποκάλυψαν τη συμμορία και ερεύνησαν τις δραστηριότητές τους. Οι περισσότεροι από τους ερευνητές που συμμετείχαν στην αποκάλυψη της συμμορίας είτε εκκαθαρίστηκαν είτε φυλακίστηκαν από την κυβέρνηση.

Ο Başbuğ, ο οποίος ήταν ο νούμερο δύο άνθρωπος της ομάδας και διηύθυνε επιχειρήσεις στην Κύπρο, είναι τώρα τακτικός σχολιαστής στο ειδησεογραφικό δίκτυο A-Haber, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του προέδρου. Εκτοξεύει αντιδυτικές ιδέες, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για όλα όσα πηγαίνουν στραβά στην Τουρκία και υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι Εβραίοι ήταν πίσω από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Φεϊζιόγλου, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση των σκιωδών προσώπων που σχεδίαζαν απαίσια σχέδια στην Κύπρο, είναι τώρα ο Τούρκος πρεσβευτής στο KKTC. Αυτά είναι σίγουρα κακά νέα για τον νόμο και την τάξη στο διαιρεμένο νησί, όπου πιθανότατα θα υπάρξουν προκλητικά γεγονότα που έχουν σχεδιαστεί για να ενδυναμώσουν τους εθνικιστές, τους νεοεθνικιστές και τον πολιτικό τους αφέντη, τον Πρόεδρο Ερντογάν.

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

Μόναχο: Ο εμπαιγμός δεν έχει τέλος!!!

HELLENiQ ENERGY: Στο 4ο τρίμηνο οι αποφάσεις για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κρήτη.

e-enimerosi

Μενέντεζ: Έντιμος μέχρι το τέλος.

e-enimerosi