Πολιτική

Πάνω από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός – Άλμα 4% στο ασήμι.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν τα πολύτιμα μέταλλα, με το δολάριο να αποδυναμώνεται μετά την κίνηση της τράπεζας της Ιαπωνίας. «Το δολάριο πέφτει από τα υψηλά του μετά την κίνηση της Ιαπωνίας, ενώ την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν. Τα παραπάνω οδηγούν το χρυσό πάνω από τα 1.800 δολάρια και σε κέρδη τα πολύτιμα μέταλλα» σχολιάζουν αναλυτές στο CNBC.

Σε αυτό το πλαίσιο ο χρυσός κερδίζει 1,34% στα 1.821 δολάρια, το ασήμι 4,3% στα 24,19 δολάρια και η πλατίνα 2,06%. Σε υψηλό τεσσάρων μηνών βρέθηκε το γεν έναντι του δολαρίου, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξέπληξε τις αγορές με μία απρόσμενη τροποποίηση στον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων που επιτρέπει στα μακροπρόθεσμα επιτόκια να αυξηθούν περαιτέρω, σε μια κίνηση που έχει στόχο να ανακουφίσει μερικώς από το κόστος της παρατεταμένης νομισματικής στήριξης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του Δημοσίου ενισχύθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 3,7528%, ενώ η απόδοση του 30ετούς ομολόγου του Δημοσίου αυξήθηκε κατά περισσότερες από 9 μονάδες βάσης στο 3,7145%. Οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως στις τιμές.

Σε μια δήλωση, η BoJ ανέφερε ότι η κίνηση είχε στόχο να «βελτιώσει τη λειτουργία της αγοράς και να ενθαρρύνει έναν πιο ομαλό σχηματισμό ολόκληρης της καμπύλης αποδόσεων, διατηρώντας παράλληλα διευκολυντικές οικονομικές συνθήκες».

Η κεντρική τράπεζα εισήγαγε τον μηχανισμό ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων τον Σεπτέμβριο του 2016, με την πρόθεση να ανυψώσει τον πληθωρισμό προς το στόχο της στο 2% μετά από μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής στασιμότητας και εξαιρετικά χαμηλού

google newsΑκολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα facebooktwitterinstagramyoutube, και στο Google news. Διαβάστε την e-enimerosi.com για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα, από την Ελλάδα και τον κόσμο, κάνετε εγγραφή στην σελίδα και πατήστε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε πρώτοι έγκαιρα και έγκυρα.

πηγή

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Όλες οι αλλαγές στους τομεάρχες.

Χρήστος Μουρτζούκος

ΣΥΡΙΖΑ: Η Βούλα Κεχαγιά αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου.

e-enimerosi

Ο Μητσοτάκη στο Κατάρ.

Χρήστος Μουρτζούκος